Τρία πολιτικά βιβλία ... μαντικής

tsipras 1Οι αποκαλύψεις τόσο από τα Wikileaks όσο και από τα βιβλίο που αναφέρεται στα όσα έχει πει ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε δύο συμπατριώτες του δημοσιογράφους, για ορισμένα εκ των πεπραγμένων της θητείας του, έχουν την ιδιαίτερη σημασία τους στα σημεία περί Ελλάδος. Και τούτο διότι επιβεβαιώνεται ότι οι κυβερνήσεις της κρίσης και των Μνημονίων, εκτός του ότι ψεύδονται ασύστολα για να κερδίσουν ψηφοφόρους και καταλάβουν την εξουσία, συνεχίζουν και μία πολιτική συνεχούς παραπλάνησης της ελληνικής κοινωνίας και μάλιστα σε βάρος των συμφερόντων της.

Ξεκινούμε την περιήγηση της ακατάσχετης πολιτικής ψευδολογίας με το «λεφτά υπάρχουν» ενός ανεκδιήγητου ηγέτη. Συνεχίζουμε με «Ζάππεια» και οικονομολογικές αναλύσεις που ήσαν ορθές μεν αλλά για τα πανεπιστημιακά έδρανα, καθώς αποδείχτηκε ότι εφαρμόστηκαν τα ακριβώς τα αντίθετα από το περιεχόμενο των αναλύσεων αυτών. Και περνάμε στη διαβεβαίωση για την κατάργηση των όσων τα προηγούμενα Μνημόνια επέβαλαν, διαβεβαίωση που στην πράξη μετατράπηκε σε σκληρότερο Μνημόνιο, ενώ έπεται και συνέχεια.

Το κερασάκι στην τούρτα της αέναης πολιτικής ψευδολογίας είναι οι πρόσφατες αποκαλύψεις ότι όλες οι αποφάσεις για τα υποτιθέμενα συμφέροντα του ελληνικού λαού λαμβάνονται ερήμην του, παρά το γεγονός ότι αυτός είναι που εδώ και μία εξαετία πληρώνει το κόστος των αποφάσεων αυτών. Διότι τίποτε άλλο δεν σημαίνουν, ούτε οι αμερικανικές «εξωθήσεις» στην υπογραφή ενός τρίτου Μνημονίου –το οποιο ανοίγει την πόρτα και σε τέταρτο- όπως αποκάλυψαν οι διαρροές, ούτε οι πίσω από την πλάτη του λαού ενέργειες για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, χωρίς αυτός ο λαός να ερωτηθεί για μείζον ζήτημα ενώ έχει ερωτηθεί για μία αρλούμπα, με την απάντηση μάλιστα να ερμηνεύεται κατά πως βολεύει.

Αιώνες μετά δικαιώνεται ο Τζόναθαν Σουίφτ, ο πνευματικός πατέρας του Γκάλλιβερ, της Λιλλιπούτης και της Μπλεφούσκου, για το προφητικό του πόνημα «Η τέχνη της πολιτικκής ψευδολογίας». Όσο για τα αναφερόμενα στο τελευταίο γαλλικό βιβλίο όπου πρωταγωνιστεί ο Ολάντ, επισημαίνουμε με προφητική διάθεση το εξής: Ένα βιβλίο, γαλλικό και αυτό, υπήρξε η αφετηρία της αποδρομής του Γιώργου Παπανδρέου, όταν σε αυτό αποκαλυπτόταν ότι ο ορυόμενος Σαρκοζί συγκρατείτο από το να ανέβει σε τραπέζι στην περίφημη σύσκεψη της Νίκαιας φωνάζοντας στον Παπανδρέου ότι ήταν ένας «ψυχοπαθής κλπ κλπ».

Ένα άλλο γαλλικό βιβλίο αποκαλύπτει το αδιανόητο ότι ο κ. Τσίπρας ζητούσε να τυπώσει δραχμές στην Ρωσία!

Ας προσέξει ο κ. Τσίπρας διότι προφανώς έχει έλθει η σειρά του.,...

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ