Βουλή : 177 ψήφοι και δυο άκυρα για την επέκταση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

Βουλή : 177 ψήφοι και δυο άκυρα για την επέκταση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

Να προσβάλλει την διαδικασία της εις βάρος του έρευνας και την ψηφοφορία για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του επιχειρεί ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προβάλλοντας δικονομικά επιχειρήματα.

Στο σχέδιο έσπευσε να μετέχει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι η εκλογική διαδικασία που διεξάγεται στην Ολομέλεια είναι άκυρη.

Την ώρα που πέντε ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί και ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής έχουν αποκαλύψει επωνύμως στην προανακριτική επιτροπή τις παρεμβάσεις του τέως αναπληρωτή υπουργού στο έργο της Δικαιοσύνης, ο κ. Παπαγγελόπουλος και η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνουν πως αναζητούν σχέδιο απόδρασης μέσω της ακύρωσης των διαδικασιών και όχι της αποδόμησης των ανατριχιαστικών στοιχείων.

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ πριν απο λίγα χρόνια υποστήριζε πως «κραυγάζουν ενοχή» όσοι επιχειρούν να εκτρέψουν τις έρευνες θέτοντας διαδικαστικά θέματα όπως αυτό της παραγραφής.

Αιτία για την αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ – Παπαγγελόπουλου αποτελεί το απρόοπτο που προκάλεσε ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης ο οποίος έριξε το ψηφοδέλτιο χωρίς πρώτα να το κλείσει σε φάκελο. Αμέσως παρατηρήθηκε από την εφορευτική επιτροπή κλήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής και on camera άνοιξε η κάλπη προκειμένου να διορθωθεί η αστοχα.

Ερωτήματα πάντως προκαλούνται απο τα δυο άκυρα ψηφοδέλτια σε σύνολο 177 δεδομένου πως στην αίθουσα βρισκόνταν μόνο βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Τα ψηφοδέλτια αυτά δεν είχαν σαφή επιλογή «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» όσον αφορά την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ