Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ τα χε κάνει λαμπόγιαλο και μας κουνά το δάχτυλο

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ τα χε κάνει λαμπόγιαλο και μας κουνά το δάχτυλο

Για τη σφοδρή αντιπαράθεση που είχε χθες με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. 

«Μιλάγαμε για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα χε κάνει λαμπόγιαλο στην επιχείρηση. Την είχε φέρει στο παρά πέντε της χρεοκοπίας και κουνούσε το δάχτυλο και έκανε και παρατηρήσεις περί του θέματος», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης προσθέτοντας ότι δεν είναι κακό στη ζωή να παραδεχόμαστε ότι σε κάποια πράγματα έχουμε κάνει λάθη.

Χαρακτήρισε αντιφατική την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από τη μια επιχειρηματολογεί ότι η μονιμότητα έχει ήδη καταργηθεί και από την άλλη, στηλιτεύει την ρύθμιση για την κατάργηση της μονιμότητας ως απαράδεκτη και αντισυνταγματική.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι βασικό είναι να βρει η ΔΕΗ την περπατησία της και όπως είπε το πρώτο βήμα που είναι η διάσωσή της, έχει ήδη γίνει.

«Η ΔΕΗ έχει βγάλει τη μύτη της έξω από το νερό. Τώρα κάνουμε το δεύτερο βήμα που είναι ο εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, με την κατάργηση της μονιμότητας, με ευελιξία στις προμήθειες, με την κατάργηση του προνομιακού τιμολογίου, με τις βάσεις για την εθελούσια έξοδο που θα ναι αυτοχρηματοδοτούμενη».

Ο υπουργός εξήγησε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης θα συνεχιστεί με την απολιγνιτοποίηση, με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, με ένα μεγάλο άνοιγμα της εταιρίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Και όλα αυτά θα προσδιοριστούν στο bussines plan της ΔΕΗ το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα, δημόσια. Φυσικά όλη αυτή η προσπάθεια είναι ενταγμένη σε μια συνολική αντίληψη της κυβέρνησης για την ενέργεια, που θα πιστοποιηθεί και σήμερα στο εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα που συζητείται στο υπουργικό συμβούλιο σε λίγη ώρα», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS