Ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής - Σαρλ Μισέλ: Συλλογική μας ευθύνη να καταλήξουμε σε συμφωνία

Ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής - Σαρλ Μισέλ: Συλλογική μας ευθύνη να καταλήξουμε σε συμφωνία

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής με θέμα το κολοσσιαίο ευρωπαϊκό σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης.

«Η τηλεδιάσκεψη ... ξεκίνησε», ανήγγειλε στο Twitter ο Μπάρεντ Λέιτς, εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. «Αποτελεί συλλογική ευθύνη μας να καταλήξουμε» σε συμφωνία, είχε γράψει νωρίτερα στο Twitter ο ίδιος ο Σαρλ Μισέλ.

 

 

https://twitter.com/eucopresident/status/1273885269373091842

 

Κεντρικό θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών, που αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το τέλος του Ιουλίου, το πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, 500 από τα οποία θα διανεμηθούν υπό την μορφή επιχορηγήσεων στις πλέον πληγείσες από την επιδημία του κοροναϊού χώρες της Ενωσης.

Αν και δεν αναμένεται συμφωνία, η σημερινή σύνοδος θα επιτρέψει μία βολιδοσκόπηση και κυρίως μεταξύ των χωρών που επονομάζονται «οικονόμες». Αυστρία, Σουηδία, Ολλανδία και Δανία δεν θέλουν καθόλου να ακούνε για επιχορηγήσεις, προτιμώντας αποπληρωτέα δάνεια.

«Ποτέ κατά το παρελθόν η συνοχή και η αλληλεγγύη δεν ήταν τόσο σημαντικές όσο σήμερα», προειδοποίησε χθες η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετέχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε καμία καθυστέρηση»

«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε καμία καθυστέρηση» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν σε μήνυμά της.

Την ώρα που οι 27 ηγέτες διαπραγματεύονται στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία γίνεται με τηλεδιάσκεψη και είναι σε εξέλιξη, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, έκανε λόγο για «μία πρόταση φιλόδοξη και ισορροπημένη» υπογραμμίζοντας ότι για «κοινή επιτυχία, πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στη μεγάλη εικόνα».

Τα βασικά θέματα της ατζέντας της σημερινής Συνόδου είναι το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Σχέδιο Ανάκαμψης ύψους 750 δις ευρώ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ