Υπόθεση Novartis: Βαριές καταγγελίες και από τρίτο εισαγγελέα - Πιο κοντά στην παραπομπή ο Παπαγγελόπουλος

Υπόθεση Novartis: Βαριές καταγγελίες και από τρίτο εισαγγελέα - Πιο κοντά στην παραπομπή ο Παπαγγελόπουλος

Ένα βήμα πιο κοντά φέρνει την πρόταση για παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο η χθεσινή κατάθεση του Παναγιώτη Αθανασίου στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Αυτό εκτιμούν κοινοβουλευτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, καθώς ο πρώην εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, είναι ο τρίτος εισαγγελικός λειτουργός που επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Παπαγγελόπουλο για τον τρόπο που λειτουργούσε ως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, ο κύριος Αθανασίου προσέφερε πολύτιμα στοιχεία για το πώς χειρίστηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια σειρά υποθέσεις που αφορούσαν τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και τις προσπάθειες να ασκηθούν διώξεις σε δημοσιογράφους είσαι πρόσωπα που ήταν κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Η εμπλοκή εισαγγελικών λειτουργών, αλλά και οι πιέσεις που φαίνεται να ασκούσε ο ο κ. Παπαγγελόπουλος, κάνουν τους βουλευτές να μιλούν ακόμα και για την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος.

Τι κατέθεσε ο Αθανασίου για την στιχομυθία με Παπαγγελόπουλο
Ο κ. Αθανασίου από την αρχή της χθεσινής του κατάθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, φάνηκε διατεθειμένος να αναφερθεί στις πιέσεις που δεχόταν από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό. Είναι χαρακτηριστική η στιχομυθία που μετέφερε σε συνάντηση που είχε με τον κ. Παπαγγελόπουλο. 

«Σε μια επίσκεψη μου είπε: Παναγιώτη μου την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου. Και σκεφτόμουν: γιατί δεν τη χρησιμοποιεί για να μας δώσουν εργαλεία και κόσμο για την έρευνα μας στις λίστα Λαγκάρντ; Με πίκρανε. Στην πορεία με καλούσε για να πληροφορείται εξέλιξη υποθέσεων, κυρίως καναλαρχών. Με πίεζε για Αλαφούζο. Του έλεγα πως δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα. Στις 9/8/2016 με παίρνει ο επίκουρος εισαγγελέας Δραγάτσης και μου λέει: πρέπει να έλθω στην πατρίδα σου για ένα επείγον υπηρεσιακό θέμα. Δεν μπορώ να σου πω από τηλέφωνο. Μόνο από κοντά. Όντως τον είδα. "Σου έφερα να υπογράψεις τη διάταξη δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων του Αλαφουζου". Και του λέω γιατί να το κάνω εγώ; τελικά την υπέγραψα. Δεν γινόταν διαφορετικά».

Ο Παπαγγελόπουλος πίεζε τον Αθανασίου για την υπόθεση Βγενόπουλου
Μάλιστα ο κ. Αθανασίου σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τον πίεσε αφόρητα για την υπόθεση Βγενόπουλου, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του ότι του είχε ζητήσει να φτιάξει στοιχεία για τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο.

«Για Βγενόπουλο μας πίεζε αφόρητα. Έφθασε στο σημείο να απειλεί ότι αν δεν τελειώσει άμεσα ο φορολογικός έλεγχος θα "βγω στα κανάλια και θα πω ότι τα έχουν αρπάξει από τον Βγενοπουλο"!!! Τον ρώτησα: μα τι είναι αυτά που λες; έχεις στοιχεία; απάντησε :Όχι, όμως είμαι σίγουρος πως θα έχουν αρπάξει!!!!! Μου είπε: έχεις τίποτα για δημοσιογράφο Παπαχρήστο; Λεω όχι. “Δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι”; είπε και έμεινα εμβρόντητος. Δεν το πίστευα ότι υπουργός έλεγε τέτοια να φτιάξω κάτι».

Τι είπε ο Αθανασίου για το περίφημο ταξίδι στο Παρίσι
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν για τα μέλη της προανακριτικής τα όσα είπε ο κ Αθανασίου για το περίφημο ταξίδι στο Παρίσι προκειμένου να εξεταστεί ο Φαλτσιανί για την λίστα Λαγκάρντ.

«Με τον κ. Παπαγγελόπουλο γνωριζόμαστε από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Εκτός από συνάδελφοι ήμασταν και οικογενειακοί φίλοι. Όταν διορίστηκε Αν. Υπουργος Δικαιοσύνης, επειδή ήταν φίλος μου από παλιά σκέφτηκα, να του ζητήσω την βοήθειά του παρόλο που είχε προηγηθεί ένα εντελώς δυσάρεστο και αντιδικονομικό περιστατικό από την πλευρά του. Αυτό είναι το περιστατικό: Ως υπηρεσιακός υπουργός της κας Θάνου τον Αύγουστο του 2015 διαβίβασε μια επιστολή του Φιλιππάκη που έλεγε ότι οι Μιωνής, Παπασταύρου, κλπ είχαν συστήσει μια εγκληματική οργάνωση με χρήματα που κατέληγαν σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Παπαγγελοπουλος αντί να διαβιβάσει την επιστολή σε μένα που ερευνούσα την υπόθεση, την διαβίβασε στον προϊστάμενο εισαγγελίας πρωτοδικών κ. Ζαγοραίο και εκείνος τη χρέωσε στην κ. Τουλουπάκη. Εγώ δεν ενημερώθηκα που ήμουν ο καθ ύλην αρμόδιος. Και η κ. Τουλουπάκη με βοηθούς μετέβησαν στο Παρίσι με απόλυτη μυστικότητα. Ε, δε νομίζω ότι αυτό είναι σωστό. Οι εισαγγελείς έπραξαν σε συνεννόηση με μέλος της εκτελεστικής εξουσίας και όχι της δικαστικής. Εγώ ερευνούσα την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Σε μένα αυτή η επιστολή έπρεπε να έρθει πρωτίστως. Εγώ με έκπληξη τα διάβασα όλα αυτά από τον Τύπο».

Οι στενές σχέσεις Παπαγγελόπουλου- Τουλουπάκη
Μετά την Ελένη Ράικου και ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στις πολύ στενές σχέσεις που είχε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με την νυν εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Ο κ. Αθανασίου σύμφωνα με πληροφορίες όταν ρωτήθηκε από τους βουλευτές της προανακριτικής επιτροπής έκανε λόγο για στενές σχέσεις της Ελένης Τουλουπάκη με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Την Τουλουπάκη την είχα γνωρίσει από τον Παπαγγελόπουλο. Την είχε τοποθετήσει ο ίδιος στο ίδιο γραφείο μαζί μου. Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων διαπίστωσα πως η Τουλουπάκη είχε συχνή επικοινωνία με τον Παπαγγελόπουλο. Τον φώναζε ο "Παπ" για συντομία».

Παπαγγελόπουλος: Τρία χρόνια χρειάστηκε για να κατασκευάσει ψέμματα
Τα όσα είπε στην κατάθεσή του ο κ. Αθανασίου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου ο οποίος σε γραπτή δήλωση του ανέφερε ότι ο κ. Αθανασίου χρειάστηκε τρία χρόνια για να κατασκευάσει «τα αισχρά ψεύδη που είπε στην προανακριτική».

«Εισαγγελείς οφείλουν όταν δέχονται πιέσεις να αντιδρούν, να τις καταγγέλλουν άμεσα και όχι να εκλιπαρούν για άλλη μια ανανέωση της θητείας τους. Ο κ. Αθανασίου χρειάστηκε 3 χρόνια για να κατασκευάσει τα αισχρά ψέματά του προκειμένου να εναρμονιστεί με την πλημμυροπαθή κα Ράικου, η οποία με στημένη αναφορά στο όνομά του προκάλεσε την κατάθεσή του. Τους ενώνει σίγουρα η πίκρα και το μένος της μη παραμονής στις θέσεις τους για μια ολόκληρη εξαετία. Κάποιες καρέκλες έχουν μέλι, κολλάς σ’ αυτές και άντε να ξεκολλήσεις μετά… Ο κ. Αθανασίου δεν έχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου, είναι ψεύτης και βραδυφλεγής. Σε αντίθεση με αυτόν θα αντιδράσω άμεσα και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Θα αποκαλύψω όλα τα κατά παραγγελία ψέματά του και για ποιους λόγους δεν του επιτρέπεται πλέον να ασκεί τα καθήκοντά του ως εισαγγελέας».

Η αντίδραση του Αθανασίου
Άμεση ήταν και η αντίδραση του κ. Αθανασίου ο οποίος σε δική του δήλωση τόνισε πως όσα είπε στην προανακριτική ήταν η απόλυτη αλήθεια.

«Ήρθα, ορκίστηκα και είπα την αλήθεια. Δεν προσέθεσα τίποτα παραπάνω. Αυτό, ο κύριος Παπαγγελόπουλος το ξέρει πολύ καλά. Γι’ αυτό και είπα σήμερα όσα είπα και ας κάνει ό,τι νομίζει. Ότι και να κάνει εγώ νομίζω ότι θα πάνε στο βρόντο. Γιατί όσα ανέφερα είναι απολύτως αληθή και ο κύριος Παπαγγελόπουλος το γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Ουδέν άλλο σχόλιο».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ