Υποχώρηση από την κυβέρνηση για να ξεμπλοκάρουν οι συνομιλίες με τους θεσμούς

Υποχώρηση από την κυβέρνηση για να ξεμπλοκάρουν οι συνομιλίες με τους θεσμούς

Έτοιμη να κάνει την πρώτη υποχώρηση προκειμένου να ξεμπλοκάρουν οι συνομιλίες με τους θεσμούς εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση καθώς όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας κοινός τόπος συνεννόησης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο πλευρές εμφανίζονται ανυποχώρητες καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει να αποδεχθεί μια νέα συμφωνία με νέες απαιτήσεις χωρίς παράλληλα να ληφθούν και αντισταθμιστικά μέτρα.

Έτσι η κυβέρνηση εμφανίζεται να μετατοπίζεται από την αρχική της θέση σύμφωνα με την οποία τα μέτρα θα περάσουν από την Βουλή μετά την ολοκλήρωση της διαδικασία της διαπραγμάτευσης που περιλαμβάνει το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης ,τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος και την ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση. Ο σχεδιασμός αυτός προέβλεπε ότι με το τέλος των συνομιλιών θα περνούσαν από την Βουλή τα μέτρα και τα αντίμετρα της νέας συμφωνία.

Η θέση αυτή ωστόσο φαίνεται να εγκαταλείπεται καθώς ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εμφανίστηκε χθες ανοικτός στο ενδεχόμενο αλλαγής αυτής της θέσης καθώς το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να πιστεύει ότι θα πρέπει να κάνει μια κίνηση καλής θέλησης προκειμένου να πείσει τους εκπροσώπους ότι θέλει γρήγορη και οριστική λύση στο θέμα .

«Εξακολουθούμε να εμμένουμε στη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, ότι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της Β΄ αξιολόγησης είναι ο προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, έτσι ώστε να υπάρχει μια συνολική συμφωνία, και από εκεί και πέρα θα εξετάσουμε και τον χρόνο κατά τον οποίο θα έρθουν τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας στη Βουλή είπε ο Δημ. Τζανακόπουλος. Και πρόσθεσε: Υπάρχει η πιθανότητα κάποια από τα προαπαιτούμενα να ψηφιστούν και πριν από την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την Β΄ αξιολόγηση. »

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ