Υποχώρηση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης

Υποχώρηση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης

Με κλειστά τα χαρτιά του  θα καθίσει  στο τραπέζι του Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς η κυβέρνηση  θέλει να ξεκινήσει την  συζήτηση για  την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης από μηδενική βάση.  Για τον λόγο αυτό άλλωστε  ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να συγκεκριμενοποιήσει  τις προτάσεις της κυβέρνησης  στη επιστολή που απέστειλε  προς τους θεσμούς.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Δεν έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος
Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο έκριναν σκόπιμο ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος να παρουσιάσει δια ζώσης τις προτάσεις της Αθήνας στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης αποφεύγοντας περαιτέρω δεσμεύσεις στην επιστολή του στους θεσμούς. Μάλιστα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χθες πως ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ θα εξηγήσει από κοντά ποια μέτρα είναι έτοιμη να συμπεριλάβει η κυβέρνηση στον «κόφτη».
Από την άλλη πλευρά η κίνηση αυτή της κυβέρνησης δεν έτυχε της καλύτερης υποδοχής. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» αυτήν τη στιγμή, όπως εξηγούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στην «Κ», δεν έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος που θα εξασφάλιζε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα. Από τα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε αναχώρησαν οι επικεφαλής της Τρόικα από την Ελλάδα, έχει ουσιαστικά προκύψει ελάχιστη έως μηδαμινή πρόοδος.

Τα μέτρα που ζητούν να κλειδώσουν για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση
Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΔΝΤ δεν συμφωνούν στο τι θα πρέπει να κάνει η ελληνική πλευρά για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Το ΔΝΤ ζητά τη δέσμευση της Αθήνας με μέτρα ώστε το πρόγραμμα να είναι πιο αποτελεσματικό.


Συγκεκριμένα τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, νέες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό. Αύξηση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ από 13% σε 14% ή 15%. Μείωση ή κατάργηση επιδομάτων, τα οποία θα ενσωματωθούν τελικώς στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. «Πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων για ένστολους και μειώσεις για ορισμένες κατηγορίες νεότερων υπαλλήλων. Νέοι φόροι όπως ενδεχομένως η επιβολή τέλους ακινησίας (συζητείται για 30 ευρώ το χρόνο) σε ιδιοκτήτες ΙΧ που έχουν παραδώσει τις πινακίδες για πάνω από 12 ή 24 μήνες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ