Σε πανηγυρικό κλίμα ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο

Σε πανηγυρικό κλίμα ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίσθηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης

Το νέο υπουργικό σχήμα είναι και ηλικιακά ανανεωμένο, καθώς ο μέρος όρος ηλικίας έχει κατέβει στα 53 χρόνια και το 45% είναι από τη γενιά των σαραντάρηδων.

Σήμερα, ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο 23 υπουργοί και 39 αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί. Οι 15 είναι γυναίκες και από αυτές οι 4 είναι υπουργοί, 1 αναπληρώτρια υπουργός και 10 υφυπουργοί. Στο προηγούμενο σχήμα μετείχαν μόλις 9 γυναίκες (3 υπουργοί και 6 υφυπουργοί).

Οι 62 από τους 63 βουλευτές ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, ενώ μόνο ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, έδωσε πολιτικό όρκο.

Από την ορκωμοσία απουσίαζε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάπη, η οποία είναι θετική στον κορωνοϊό.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Αύριο η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

YN 2023 06 27 13.35.00

 

orkomosia 2706

 

YN 2023 06 27 13.34.02

 

Οι αφίξεις των υπουργών στο Μέγαρο Μαξίμου για την ορκωμοσία

Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης μαζί με τη σύζυγό του και τους γιους του, στη συνέχεια έφτασε μαζί με την οικογένειά του ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης, αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης.
Λίγο αργότερα έφτασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης. Ακολούθησαν ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου με τη σύζυγο και το γιο του, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Κώστας Σκρέκας.

Στις 13:00 έφτασε στο προεδρικό μέγαρο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ