Ολοκληρώθηκε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο

ypoyrgiko symboylio 300

 Συνεδριάζει για πρώτη φορά το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Τσίπρα και ο πρωθυπουργός θα δώσει το στιγμή της διακυβέρνησης της χώρας.

Παίρνοντας το λόγο, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους υπουργούς του, τονίζοντάς τους το δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά «πρέπει να ματώσουμε». Στην συνέχεια, παρουσίασε τις τέσσερις προτεραιότητες της κυβέρνησης, με έμφαση στην αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των πολιτών στην κοινωνία, όπως είπε, την στήριξη της οικονομίας, την διαπραγμάτευση του χρέους και την σύγκρουση με το «κατεστημένο της διαφθοράς», όπως είπε.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό το νέο υπουργικό Συμβούλιο – χωρίς τους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς – θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα.

Η νέα δομή της κυβέρνησης που προβλέπει τη δημιουργία τεσσάρων υπουργικών κύκλων («υπερυπουργείων»), θα παίξει ρόλο και στην γενικότερη εποπτεία του κυβερνητικού έργου.

Συγκεκριμένα οι επικεφαλής των υπερυπουργείων θα αποτελούν, από κοινού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Δραγασάκη και τους υπουργούς Επικρατείας, Ν. Παππά, Αλ. Φλαμπουράρη και Π. Νικολούδη, την στενή - άτυπη - κυβερνητική επιτροπή που θα λαμβάνει τις κεντρικές αποφάσεις. Οι δύο πρώτοι αποτελούν και δύο από τα πρόσωπα κλειδιά στην κυβέρνηση, ενώ ο τρίτος ενσαρκώνει την δέσμευση του κ. Τσίπρα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Επισήμως πάντως, δημιουργείται ένα 15μελές κυβερνητικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση και στο οποίο θα συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι 10 υπουργοί και οι τρεις υπουργοί Επικρατείας.

Εκτός αυτών ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, θα προεδρεύει στο Ε.Σ Υ.ΟΙ.Π. (Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) και στην Εθνική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, ενώ ο υπουργός Επικρατείας που επωμίζεται την ευθύνη του Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, από κοινού με τον υφυπουργό Τέρενς Κουικ, θα εποπτεύουν τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης του νέου υπουργικού συμβουλίου, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ