2o ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ  από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών

2o ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ  από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών  διοργανώνει από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 4 Δεκεμβρίου το 2ο Πανόραμα Ταινιών Μικρού Μήκους. Μετά την επιτυχημένη περυσινή εκδήλωση το Πανόραμα έρχεται να προστεθεί και φέτος στον κινηματογραφικό χάρτη της Αθήνας. 

Και φέτος η  Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών δίνει πάλι  βήμα προβολής στους νέους Έλληνες δημιουργούς του παρόντος και του μέλλοντος. 

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην ανακαινισμένη, ψηφιακά εξοπλισμένη αίθουσα προβολών της Εταιρείας, με ελεύθερη είσοδο.

Το 2ο Πανόραμα ταινιών  θα διεξαχθεί το διάστημα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου στο ιστορικό νεοκλασικό κτίριο «Νίκος Κούνδουρος»,  στέγη της Ε.Ε.Σ, επί των οδών Τοσίτσα 11 και Σπύρου Τρικούπη 22, στα Εξάρχεια

Θα προβληθούν ταινίες παραγωγής 2022 και 2023 μικρού μήκους, παρουσία των δημιουργών τους. Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό των προβληματισμών και των θεματικών που αφορούν τους νέους  σκηνοθέτες, αλλά και όλους μας σήμερα. 

Ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation και σπουδαστικές ταινίες, θα συμμετέχουν χωρίς αποκλεισμούς, ώστε να συναντηθεί το βλέμμα των δημιουργών με τους θεατές τους.

Παράλληλα τιμώντας και τα 50 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του σωματείου το 2ο Πανόραμα 2023, θα πλαισιωθεί με 2 αφιερώματα. Ένα  αναδρομικό αφιέρωμα των πρώτων ταινιών μικρού μήκους σημαντικών σκηνοθετών από την πενηντάχρονη διαδρομή του σωματείου μας και ένα ακόμη αφιέρωμα πρόσφατων βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους νέων σκηνοθετών.

Μέσα από την εκδήλωση του Πανοράματος, θα προβληθούν οι  πρώτες κινηματογραφικές εμπειρίες των Θόδωρου Αγγελόπουλου, Βασίλη Βαφέα, Δημήτρη Σταύρακα, Ανδρέα Θωμόπουλου και Παντελή Βούλγαρη που προανήγγειλαν για τη συνέχεια  μια επώνυμη διαδρομή καριέρας. Τα βλέμματά τους θα συναντηθούν με τις πρόσφατες ταινίες μικρού μήκους των Θανάση Νεοφώτιστου, Αλέξανδρου Κωστόπουλου, Κυρηναίου Παπαδημάτου, Δημήτρη Ζάχου και Θέλγιας Πετράκη.

Επίσης, λίγο πριν από την απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τίτλο: «Ταινία Μικρού Μήκους: Παραγωγή - Διανομή. Παρόν και μέλλον» με καταξιωμένους ανθρώπους του οπτικοακουστικού χώρου.

2ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Την τελευταία ημέρα του Πανοράματος, θα δοθούν 5 ισότιμα  βραβεία σκηνοθεσίας, μεταξύ των οποίων και το  Βραβείο "Γιώργος Σαμιώτης", στη μνήμη του παραγωγού της "Αναπαράστασης" και πολλών άλλων ταινιών και το Βραβείο του Δήμου Αθηναίων. Επίσης θα δοθούν 4 Εύφημες Μνείες: Εύφημη Μνεία  «Ντίνος Κατσουρίδης», Εύφημη Μνεία «Θόδωρος Αγγελόπουλος», Εύφημη Μνεία  «Νίκος Κούνδουρος» και  Εύφημη Μνεία "STEFILM”.

Η κριτική επιτροπή του Πανοράματος θα απαρτίζεται από τους:

  • Ανδρέας Σινάνος, διευθυντής φωτογραφίας (Πρόεδρος)
  • Αντώνης Μποσκοΐτης, σκηνοθέτης
  • Άγγελος Ράλλης, σκηνοθέτης
  • Γιώργος Σαλαμέ, σκηνοθέτης
  • Ανδρέας Φιλιππόπουλος , σεναριογράφος

Η γλυπτική σύνθεση των βραβείων ανήκει στην επώνυμη γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη. Μια αναάλογη σύνθεση της γλύπτριας θα δοθεί τιμητικά σε όλους τους συμμετέχοντες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ