Αντίο από «Black Sabbath» λίγο πριν τα πενήντα τους

Αντίο από «Black Sabbath» λίγο πριν τα πενήντα τους

Με μια τελευταία συναυλία στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας οι «Black Sabbath», αυτοί που εφήυραν το χέβι μέταλ, αποχαιρέτησαν τους θαυμαστές τους.

Μπαλόνια και ευχαριστήρια μηνύματα έπεφταν βροχή στην NEC Arena, καθώς ο 68χρονος Οζι Οσμπορν ευχαριστούσε τους φαν για τις σχεδόν πέντε δεκαετίες υποστήριξης και αγάπης, κλείνοντας μια περιοδεία αποχαιρετισμού που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 στις ΗΠΑ με 81 στάσεις ανά τον κόσμο (Αυστραλία, Ασία, Ευρώπη και Βόρεια και Νότια Αμερική). Η συναυλία στην πόλη καταγωγής του συγκροτήματος έληξε με το «Paranoid», πρώτο χιτ των «Black Sabbath», ύστερα από ένα σύνολο 15 τραγουδιών.

Η εκτέλεση μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook στην ιστοσελίδα της μπάντας, καθώς τα πυροτεχνήματα έδιναν πανηγυρική ατμόσφαιρα και οι χιλιάδες φαν, με καταγωγή από όλα τα μέρη του κόσμου (από την Αυστραλία έως την Ονδούρα), επευφημούσαν στην τελευταία υπόκλιση με επί σκηνής αναμνηστική φωτογραφία των βετεράνων του χέβι μέταλ.

Η ιστορία των «Black Sabbath» θα περάσει στις επόμενες γενιές μουσικόφιλων μέσω του υπό εξέλιξη πρότζεκτ Home of Metal, που αποτελείται μεταξύ άλλων από φωτογραφίες και αναμνηστικά αντικείμενα των ίδιων των φαν της μπάντας και θα ξεκινήσει διεθνή τουρνέ το 2018 πριν καταλήξει στην Αγγλία το 2019.
Στο Μπέρμιγχαμ
«Θυμάμαι να παίζω στην Crown Pub στο Μπέρμιγχαμ και να σκέπτομαι ''θα είναι καλά για κάνα δυο χρόνια, να πίνουμε μπίρες και να ροκάρουμε''. Τελικά ήταν η αρχή της πιο απίστευτης περιπέτειας που μπορούσαμε να φανταστούμε. Εζησα την καλύτερη ζωή που θα μπορούσα να έχω...», δήλωσε ο Οζι Οσμπορν στο BBC για τις πρώτες ημέρες του συγκροτήματος.

Η τετράδα των «Black Sabbath», αποτελούμενη από τον τραγουδιστή Οζι Οσμπορν, τον κιθαρίστα Τόνι Αϊόμι, τον μπασίστα Γκίζερ Μπάτλερ και τον ντράμερ Μπιλ Γουόρντ ξεκίνησε τη διαδρομή της την άνοιξη του 1967 με την ονομασία «Polka Tulk» και κατόπιν «Earth».

Τον Αύγουστο του 1969 οι τέσσερις, επηρεασμένοι από την ομώνυμη ταινία τρόμου του ’63 του Μάριο Μπάβα, με πρωταγωνιστή τον Μπόρις Καρλόφ, πήραν την εμβληματική ονομασία «Black Sabbath». Μαζί με τους «Deep Purple» και τους «Led Zeppelin» αποτέλεσαν τους δημιουργούς του χέβι μέταλ μουσικού ιδιώματος, ενώ θεωρούνται το πρώτο συγκρότημα του είδους.

Βρέθηκαν στο απόγειο της επιτυχίας τους στη δεκαετία του ’70 και κατόπιν στις αρχές της δεκαετίας του ’80, με την μπάντα να επανενώνεται στην αρχική σύνθεσή της, το 1997, για να κυκλοφορήσει τον ζωντανά ηχογραφημένο δίσκο «Reunion».

Το 2013 η τριάδα των Οσμπορν, Αϊόμι και Μπάτλερ με τον Μπραντ Γουίλκ στα τύμπανα, κυκλοφόρησε το άλμπουμ «13», ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην κορυφή του αμερικανικού Billboard.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ