Δύο εκπληκτικές συναυλίες: Είναι η πρώτη φορά που 300 χορωδοί ερμηνεύουν Μίκη!

Δύο εκπληκτικές συναυλίες: Είναι η πρώτη φορά που 300 χορωδοί ερμηνεύουν Μίκη!

Μια πτυχή του έργου του Μίκη Θεοδωράκη διαφορετική, αυτή που προκύπτει μέσα από τη χορωδιακή εκτέλεσή της, θα αποκαλυφθεί στις δύο συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στις 6 και 7 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μετά από επιθυμία του ίδιου του συνθέτη.

Τριακόσιοι χορωδοί, από διάφορα σημεία της Ελλάδας, θα ενώσουν τις μουσικές δυνάμεις τους, για πρώτη φορά, στην ιδιαίτερη αυτή μουσική παράσταση η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Το πρόγραμμα των δύο συναυλιών θα περιλαμβάνει περίπου 30 τραγούδια από γνωστούς Κύκλους του μεγάλου μας συνθέτη μεταξύ των οποίων και οι «Επιτάφιος», «Αξιον Εστί», «Μικρές Κυκλάδες», «Επιφάνεια», «Ομορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων».

Τα τραγούδια αυτά θα παρουσιαστούν σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση από τη συμφωνική μαντολινάτα του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη ο οποίος θα διευθύνει και στις δύο μουσικές βραδιές.

Μέλη χορωδιών από την Κέρκυρα, τη Λάρισα, το Αργοστόλι, την Κόρινθο, την Τρίπολη, τη Χίο, τη Φλώρινα, την Αγία Παρασκευή, την Κηφισιά και τον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών θα ενώσουν τις φωνές τους με στόχο να αποδώσουν, όσο το δυνατόν καλύτερα και πιστότερα, τα αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ερμηνευτικά θα συμμετέχει επίσης και μια ομάδα εξαίρετων ερμηνευτών αποτελούμενη από τον Δημήτρη Μπάση, τον Μίλτο Πασχαλίδη αλλά και τους Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Μπάμπη Βελισσάριο και Παντελή Κοντό οι οποίοι προέρχονται από το λυρικό τραγούδι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ