«Έφυγε» ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στα 74 του χρόνια

«Έφυγε» ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στα 74 του χρόνια

«Έφυγε» σε ηλικία 74 ετών ο αγαπημένος συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής Λουκιανός Κηλαηδόνης, σύζυγος της Λαρισαίας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστής ηθοποιού Άννας Βαγενά.

Σε ανακοίνωση της οικογένειας το πρωί της Τρίτης σημειώνονται τα εξής:

«Ο Λουκιανός έφυγε σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2017, τα ξημερώματα από κοντά μας.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που τον φρόντισαν σε όλες του τις νοσηλείες.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που τον αγαπήσατε και ξέρουμε ότι θα τον αγαπάτε για πάντα.

Η τελετή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Στη μνήμη του Λουκιανού όσοι θέλετε μπορείτε να καταθέσετε χρήματα στον λογαριασμό GR8501101130000011395450502 της Εθνικής Τράπεζας βοηθώντας μία αγαπημένη μας οικογένεια που το έχει ανάγκη.

Οικογένεια Λουκιανού Κηλαηδόνη».

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή από τις αρχές του 2017, όταν και είχε εισαχθεί με λοίμωξη του αναπνευστικού στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου.

kilaidonis2

Λίγα λόγια για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ήταν Έλληνας τραγουδοποιός, αρχικά συνθέτης και στη συνέχεια στιχουργός και ερμηνευτής.

Γεννήθηκε στην Κυψέλη στην Αθήνα στις 15 Ιουλίου 1943. Σπούδασε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και κατόπιν Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Αθήνας), χωρίς ποτέ να ασκήσει αυτό το επάγγελμα.

Ήταν παντρεμένος με την Άννα Βαγενά και μαζί απέκτησαν δύο κόρες. Το 1999 δημιούργησαν μαζί τη δική τους μουσική σκηνή, το «Μεταξουργείο».

Η καλλιτεχνική καριέρα του Λουκιανού Κηλαηδόνη ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν έγραψε τη μουσική για τη θεατρική παράσταση του έργου της Κωστούλας Μητροπούλου «Η Πόλη μας». Τα τραγούδια, στον ομότιτλο δίσκο που κυκλοφόρησε, ερμήνευσαν η Βίκυ Μοσχολιού και ο Μανώλης Μητσιάς. Συνέχισε παραγωγικότατος με πολλά τραγούδια και περισσότερη μουσική (προσωπικοί δίσκοι, συμμετοχές και συνεργασίες, μουσική ή/και στίχους για θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις, για τηλεοπτικές εκπομπές, κ.α.). Πολλά από τα τραγούδια του αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν πολύ («Είμαι ένας φτωχός και μόνος κάουμποϋ», «Μια μέρα μιας Μαίρης», «Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών», "Ντίσκο", κ.α.).

https://www.youtube.com/watch?v=8vi8FqnN5aE

https://www.youtube.com/watch?v=yhqRvP33K4s

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ