Επτά στα επτά για το «La la land»

Επτά στα επτά για το «La la land»

Φόρος τιμής και ταυτόχρονα ερωτικό γράμμα στη χρυσή εποχή των μιούζικαλ, το «La la land» του Ντάμιεν Σαζέλ κυρίαρχησε απόλυτα στα βραβεία των δημοσιογράφων του Χόλιγουντ, κερδίζοντας και τα 7 για τα οποία ήταν υποψήφιο (καλύτερου μιούζικαλ ή κωμωδίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου για τον Σαζέλ, α΄ ανδρικού και α΄ γυναικείου ρόλου για τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Εμα Στόουν, αντίστοιχα, πρωτότυπου τραγουδιού και μουσικής επένδυσης), ξεπερνώντας τα προηγούμενα ρεκόρ των εμβληματικών δραμάτων «Στη φωλιά του κούκου» και «Εξπρές του μεσονυχτίου».

Απέναντι στη σαρωτική επέλαση του «La la land», το δράμα ενηλικίωσης «Moonlight» από την πηγή της ανεξάρτητης αμερικανικής παραγωγής, για ένα μπερδεμένο ως προς τη σεξουαλικότητά του αγόρι που μεγαλώνει σε γκέτο του Μαϊάμι, διατήρησε το κύρος του ως το «σπουδαιότερο χαρτί» της φετινής οσκαρικής σεζόν κερδίζοντας τη Σφαίρα καλύτερου δράματος.

Εκπληξη η νίκη του Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον («Νυκτόβια πλάσματα») που άρπαξε το βραβείο β' ανδρικού ρόλου σε δράμα από τον Αφροαμερικανό Μαχερσαλά Αλί του Moonlight, ενώ η Ιζαμπέλ Ιπέρ («Elle») επικράτησε των Νάταλι Πόρτμαν («Τζάκι») και Εϊμι Ανταμς («Η άφιξη») στη Χρυσή Σφαίρα α΄ γυναικείου ρόλου σε δράμα. Στις υποψηφιότητες της τηλεόρασης, οι Βρετανοί «έσκισαν» με το χιτ «The crown» για τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ και με τους πρωταγωνιστές του «The night manager», Τομ Χίντλεστον, Χιου Λόρι και Ολίβια Κόλμαν να μαζεύουν τα βραβεία στην κατηγορία της μίνι σειράς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ