Φεστιβάλ για την Αγάπη με πρωταγωνιστή τον Αγιο Βαλεντίνο

Φεστιβάλ για την Αγάπη με πρωταγωνιστή τον Αγιο Βαλεντίνο

Ένα διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ, το «Island of Love», θα λάβει χώρα, τον Φεβρουάριο, στη Λέσβο. Έχει σκοπό να καθιερώσει το νησί ως προορισμό, με αφορμή την φιλοξενία των οστών του Αγίου Βαλεντίνου στον Καθολικό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη, καθώς και τον διεθνή εορτασμό του ίδιου Αγίου τον Φεβρουάριο.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί μια κεντρική, μεγάλη καλλιτεχνική δράση με τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, η οποία θα πλαισιώνεται με μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων. Το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ είναι «Τα Πουλιά», το οποίο μαζί με τις έννοιες του «Έρωτα» και της «Αγάπης», αποτελούν το βασικό θεματικό άξονα όλων των δράσεων. Το «The Island of Love» δεν αφορά την «Αγάπη» μόνο στην ερωτική της διάσταση. Είναι ένα φεστιβάλ για την Αγάπη σε όλο το φάσμα των ανθρωπίνων σχέσεων: την αδερφική, των γονιών στα παιδιά και το αντίστροφο, την φιλική, την αγάπη απέναντι στον συνάνθρωπο.

festval2

Δεκατέσσερις καλλιτέχνες θα επισκεφθούν την Λέσβο και θα φιλοτεχνήσουν ισάριθμα γλυπτά πτηνά, τα οποία θα κατασκευαστούν, από ομάδα δημιουργικού, με ανακυκλωμένα υλικά (κατά κύριο λόγο χαρτοπολτό και πλαστικό, από το εσωτερικό σωσιβίων προσφύγων και μεταναστών, που έφθασαν στο νησί), με ευθύνη της Φερενίκης Τσαμπαρλή. Η φιλοτέχνησή τους θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως και την 14η Φεβρουαρίου σε χώρους, που θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Μυτιλήνης, και θα μπορεί να επισκεφθεί το κοινό. Μετά την ολοκλήρωση της φιλοτέχνησης, τα γλυπτά θα εκτεθούν σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους στη Μυτιλήνη. Ενδεικτικά, τα γλυπτά θα εκτεθούν: στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης, στο ιστορικό κτήριο του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης κ.α. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Αντωνίτσης, Νικόλας Βαμβουκλής (+Κ-Gold Temporary Gallery), Μάρθα Δημητροπούλου και Απόστολος Καρακατσάνης, Χρήστος Ευσταθίου, Χρήστος Κεχαγιόγλου (+ Ομάδα -project Ni), Lane Μ.James, Εύα Μήταλα (+Ανδρέας -Φελίπε Κατωτριώτης), Διονύσης Χριστοφιλογιάννης. Ειδική συνεργάτης: Γωγώ Κολυβήρα. Στις παράλληλες δράσεις, συμμετέχουν οι: Έλλη Πασπαλά, Νένα Βενετσάνου, Εμινέ Μπερκάν, Μαρία Γαλάνη, Μιχάλης Δουκάκης, Εύα Τσούρου, Αγάθη Κάλτσα, Φωτογραφική Εταιρεία Λέσβου, Λέσβιοι εικαστικοί και καλλιτέχνες.

festival3

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ