Γιορτή με νονούς της νύχτας και τον «αιώνιο γόη»

Γιορτή με νονούς της νύχτας και τον «αιώνιο γόη»

Δασκάλους με σφιγμένα δόντια και μαθητές έτοιμους για καψώνια, αιμομικτικές οικογένειες, νονούς της νύχτας και Ελληνίδες σεξοβόμβες, κυνηγημένους δημοσιογράφους σε παγανιστικές τελετές όπου συνυπάρχουν μεταξύ άλλων ο Αλέξης Γεωργούλης και ο Γιώργος Κιμούλης αλλά και πάρτι με τη Μαντώ, μεταμεσονύχτιες προβολές και βράβευση της Βάνας Μπάρμπα, έχει το 12ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου.

Το φεστιβάλ που αγαπάει το απενοχοποιημένο ελληνικό καλτ επιστρέφει για άλλη μια χρονιά στο Gagarin 205 από σήμερα μέχρι και την Κυριακή σε μια αποθέωση των παλιών VHS καθώς και των ταινιών εκείνων που ξεφεύγουν κατά βούληση από τα ποιοτικά στάνταρ της έβδομης τέχνης.
Η διοργάνωση συνεχίζεται με τους σκηνοθέτες Φωκίωνα Μπόγρη και Μαρίνα Δανέζη στην επιλογή και σύνθεση του προγράμματος φροντίζοντας να συνεχιστεί ο καλλιτεχνικός θεσμός (και εθισμός για τους θερμούς φαν) που ξεκίνησε ο εκλιπών εμπνευστής του Νίκος Τριανταφυλλίδης. Φέτος, η 12η διοργάνωση τιμά τη Βάνα Μπάρμπα και τον Χρήστο Κάλοου και αφιερώνει προβολές στον Νίκο Τσαχιρίδη με το «Σούπερ κουφό κολέγιο» όπως και στον Νίκο Τριανταφυλλίδη με τις ταινίες του «Ράδιο Μόσχα» και «Οι αισθηματίες» αλλά και τον «Δεύτερο άντρα» του Φωκίωνα Μπόγρη.

Κι ενώ ο Χρήστος Κάλοου, ο «αιώνιος γόης» της οθόνης, βραβεύεται αύριο βράδυ μετά την προβολή του εμπνευσμένου από την τραγωδία του ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ το '81, «Θύρα 7» του Νίκου Φώσκολου, όπου υποδύεται έναν νεαρό που γίνεται αστέρι του ποδοσφαίρου (αμέσως μετά ο Κάλοου θα εμφανιστεί στο Gagarin με μπάντα-έκπληξη), η Βάνα Μπάρμπα ανεβαίνει στη σκηνή για να παραλάβει το δικό της βραβείο απόψε. «Νομίζω ότι έχει μια γοητεία αυτή η τιμή, η βράβευση των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτές τις ταινίες», μας λέει η Βάνα Μπάρμπα.
«Τότε ήταν μια εποχή που γυρίζανε συνέχεια βιντεοταινίες στις οποίες συμμετείχα κι εγώ με ελάχιστα χρήματα - μέσα σε δύο ημέρες μπορούσες να γυρίσεις μια ταινία χωρίς να σε ενδιαφέρει το κόστος, χωρίς εμπόδια. Και αυτό είχε μια μαγεία και μια αθωότητα τότε, έτσι το βλέπω», συνεχίζει η ηθοποιός-πρότυπο μέχρι και σήμερα απελευθερωμένης σεξουαλικότητας και χυμώδους αισθησιασμού.

«Είναι σημαντική η προσπάθεια που γίνεται από τους ανθρώπους του Φεστιβάλ για να διατηρηθεί η μνήμη αυτών των ταινιών ζωντανή όπως και ότι όλο αυτό το εγχείρημα ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Νίκου Τριανταφυλλίδη», τονίζει.

Τη Βάνα Μπάρμπα θα τη δούμε στο «Στίγμα της ενοχής» του Ερρίκου Ανδρέου και στη «Λευκή απειλή» του Θανάση Αντωνίου. Στα σίγουρα ατού του Cult Φεστιβάλ και το πάρτι που υπόσχεται η Μαντώ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ