Κολοσσαίο: Άνοιξε τις πύλες του έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες

Κολοσσαίο: Άνοιξε τις πύλες του έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες

Ύστερα από σχεδόν τρεις μήνες με κλειστές τις πύλες του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το Κολοσσαίο στη Ρώμη, η πιο δημοφιλής τουριστική τοποθεσία στην Ιταλία, άνοιξε πάλι από σήμερα τις εγκαταστάσεις του για να δεχθεί τους επισκέπτες.


Το πρωί, περίμεναν για να μπουν μερικές δεκάδες, σε αντίθεση με την κοσμοπλημμύρα και τις ουρές που σχηματίζονταν προ πανδημίας.
Συνολικά περίπου 300 άνθρωποι είχαν κάνει κράτηση μέσω διαδικτύου για την πρώτη αυτή επίσκεψη στο Κολοσσαίο, ένας αριθμός που πόρρω απέχει από τους 20.000 τουρίστες που συνήθως συνωστίζονταν στο ηλικίας σχεδόν 2.000 ετών «αμφιθέατρο των Φλαβίων», το οποίο αποτελεί μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

«Είναι ένα σύμβολο της Ρώμης και της Ιταλίας», υπογράμμισε η επικεφαλής των αρχιτεκτόνων του μνημείου, Αλφονσίνα Ρούσο, η οποία χαρακτήρισε «σουρεαλιστική» την εικόνα που παρουσίαζε το Κολοσσαίου αυτούς τους τρεις μήνες δίχως έναν τουρίστα να έρχεται να θαυμάσει τις εντυπωσιακές αρένες του.

«Όμως το αίσθημα αυτό κενού ανέδειξε συνάμα και τη μεγάλη ομορφιά αυτού του σημείου και το πόσο εύθραυστο είναι», δήλωσε η Ρούσο, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Υπό κανονικές συνθήκες, σχεδόν 20.000 τουρίστες, το 70% από τους οποίους προέρχονταν από το εξωτερικό, επισκέπτονται καθημερινά το μέρος στην άκρη του Αυτοκρατορικού Φόρουμ, στους πρόποδες του Παλατίνου Λόφου.

«Εκμεταλλευόμαστε την απουσία ξένων τουριστών για να έλθουμε να περπατήσουμε», δηλώνει χαρούμενος ο Πιερλουΐτζι, κάτοικος της Αιώνιας Πόλης, που ήλθε με τη σύζυγό του «για μια πρώτη επίσκεψη» στο Κολοσσαίο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS