Λυσιστράτη με μελωδίες Μαραβέγια

Λυσιστράτη με μελωδίες Μαραβέγια

Ο Κωστής Μαραβέγιας υπογράφει τη μουσική στην καλοκαιρινή «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου με τον Πέτρο Φιλιππίδη στον ομώνυμο ρόλο.

Είναι η τρίτη συνεργασία του αγαπημένου τραγουδοποιού με τον Γιάννη Μπέζο, μετά τις αριστοφανικές «Εκκλησιάζουσες» και τον «Φιλάργυρο» του Μολιέρου, που αυτόν τον καιρό εμφανίζεται με επιτυχία στο «Passport Κεραμεικός - Upstairs» με την παραγωγή «Κατάστρωμα: Ολοι Πάνω!».
Η παράσταση της «Λυσιστράτης», που θα περιοδεύσει στα μεγάλα θέατρα της Αθήνας και της περιφέρειας αλλά δεν θα τη δούμε στην Επίδαυρο, διαθέτει στο δυναμικό της έναν θίασο πρωταγωνιστών: εκτός από τον Πέτρο Φιλιππίδη που θα υποδυθεί τη... Λυσιστράτη, ο Γιάννης Μπέζος θα είναι ο Πρόβουλος, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ο Κινησίας και η Ναταλία Τσαλίκη η Μυρρίνη.

Στην αρχαία Αθήνα, κατά την περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου, οι γυναίκες με επικεφαλής τη Λυσιστράτη αποφασίζουν να σταματήσουν τον πόλεμο και να ξαναφέρουν την ειρήνη στον τόπο τους. Η «Λυσιστράτη» είναι κωμωδία του Αριστοφάνη που γράφτηκε και διδάχθηκε το 411 π.Χ. Θεωρείται ένα από τα παλιότερα και χαρακτηριστικότερα αντιπολεμικά έργα.

Η υπόθεση έχει να κάνει με τη σεξουαλική απεργία που κηρύσσουν οι γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης, προσπαθώντας έτσι να πείσουν τους άντρες τους να σταματήσουν τον Πελοποννησιακό Πόλεμο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ