O Τάσος Mπουλμέτης κάνει ταινία τον θρίαμβο της ΑΕΚ το 1968 [video]

O Τάσος Mπουλμέτης κάνει ταινία τον θρίαμβο της ΑΕΚ το 1968 [video]

Ο σκηνοθέτης της «Πολίτικης Κουζίνας Τάσος Μπουλμέτης ολοκλήρωση τα γυρίσματα της νέας ταινίας του με θέμα την θρυλική νίκη της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ επί της Σλάβια Πράγας στις 4 Απριλίου 1968.

Μέσα από την νέα ταινία του ο Τάσος Μπουλμέτης περιγράφει το κλίμα εκείνης της εποχής στην χώρα μέσα από 4 διασταυρούμενες ιστορίες και αφηγήσεις ανθρώπων που έζησαν το γεγονός.

 YN 2017 08 28 10.08.59

Η ταινία του βρίσκεται στο μοντάζ και θα έχει τον τίτλο «1968», ενώ θα προβληθεί στις αίθουσες κατά τη διάρκεια της επόμενης κινηματογραφικής σεζόν σε διανομή της «Feelgood». Αλλωστε το 2018 θα συμπληρωθούν 50 χρόνια από το γεγονός.

Το 1968 ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, συνδέεται με ριζοσπαστικές αλλαγές στη σύγχρονη ιστορία, του κόσμου και της Ελλάδας. Η χρονιά που δολοφονήθηκε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, η χρονιά που η Ελλάδα έζησε μέσα στη χούντα, η χρονιά που μια ομάδα προσφύγων έδωσε σ' ένα κατάμεστο στάδιο την ευκαιρία σ' έναν πολύπαθο λαό, ομαδικά, να θυμηθεί την αίσθηση τής νίκης.

 YN 2017 08 28 10.08.52

Ο Τάσος Μπουλμέτης εμπνέεται από τον επικό αγώνα ΑΕΚ - Σλάβια Πράγας του 1968 στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο κι επιστρατεύει ένα επώνυμο, γεμάτο εκπλήξεις, καστ, για να αποκαλύψει το συναρπαστικό παρασκήνιο πίσω από το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Γιώργος Μητσικώστας, η Βασιλική Τρουφάκου, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Στέλιος Μάινας, και πολλοί ακόμα, ενσαρκώνουν καθημερινές ιστορίες, τη χρονιά που η αναπάντεχη νίκη μιας ομάδας με ψυχή, ανακήρυξε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού την Ελλάδα κυπελλούχο Ευρώπης.

 YN 2017 08 28 10.08.38

«1968»

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Μητσικώστας, Στέλιος Μάινας, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Βούρος, Ορφέας Αυγουστίδης, Θέμης Πάνου, Ταξιάρχης Χάνος, Αντώνης Αντωνίου, Ερρίκος Λίτσης, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιώργος Σουξές, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Αλέξανδρος Αμερικάνος, Αλέξανδρος Μούκανος, Μαρία Αντουλινάκη, Γιώργος Βουρδαμής

Ακόμη εμφανίζονται: Αλέξανδρος Αγραφιάδης, Ελπιδοφόρος Γκότσης, Μάγδα Λέκκα, Κώστας Νικούλη, Χρήστος Δήμας, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Αχιλλέας Σκευής, Φοίβος Ταραμπίκος, Νάνσυ Μπούκλη, Ηλίας Κωνσταντάτος, Δημήτρης Παχής

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης

Executive Producers: Κώστας Λαμπρόπουλος, Γιώργος Κυριάκος

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Δασκαλοθανάσης

Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης

Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Διανομή: Feelgood Entertainment, 2018

 

 


Το Flix στα γυρίσματα του «1968» του Τάσου... από Flixgr 

Πηγή: Flix

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS