Οι πρωταθλητές των Οσκαρ -Οι σταρ που κέρδισαν τα περισσότερα αγαλματίδια [video]

Οι πρωταθλητές των Οσκαρ -Οι σταρ που κέρδισαν τα περισσότερα αγαλματίδια [video]

Η Μέριλ Στριπ είναι μία από τις ηθοποιούς που έχουν κερδίσει τόσες πολλές υποψηφιότητες όλα αυτά τα χρόνια που πολλοί υποθέτουν ότι ξεπερνούν όλα τα ρεκόρ. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια – αν και πολλοί ηθοποιοί όπως η Στριπ, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και η Κέιτ Μπλάνσετ έλαβαν πολλές υποψηφιότητες, ο αριθμός αυτών που έχουν πάρει πραγματικά το χρυσό αγαλματίδιο πολλές φορές είναι εκπληκτικά μικρός.

Δείτε ποιοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ταινίες και παραγωγοί έχουν κερδίσει τα περισσότερα Όσκαρ στην ιστορία των βραβείων.

Ποιος έχει τα περισσότερα Όσκαρ συνολικά;
Από όλους τους υποψήφιους στην ιστορία των Όσκαρ, η Walt Disney κατέχει τα περισσότερα βραβεία. Η Disney κέρδισε συνολικά 26 Όσκαρ κατά τη διάρκεια της καριέρας της και ήταν υποψήφια συνολικά 59 φορές. Τα περισσότερα από αυτά, που κερδήθηκαν μεταξύ 1932 και 1969, προήλθαν από την κατηγορία «Best Animated Short», συμπεριλαμβανομένων των «Τα τρία Μικρά Γουρουνάκια», «Το ασχημόπαπο» και της ταινίας Μικρού μήκους «Winnie the Pooh and the Blustery Day».

Ποιος ηθοποιός έχει κερδίσει τα περισσότερα Όσκαρ;
Η Κάθριν Χέπμπορν έχει το ρεκόρ για τα περισσότερα Όσκαρ, έχοντας κρατήσει στα χέρια της 4 φορές το χρυσό αγαλματίδιο σε συνολικά 14 υποψηφιότητες. Η Χέπμπουρν κέρδισε το βραβείο για τους ρόλους της στις ταινίες «Πρωινό Ξύπνημα» (1933), «Μάντεψε ποιος θα έρθει το βράδυ» (1967), «Το Λιοντάρι του Χειμώνα» (1968) και «Στην Χρυσή Λίμνη» (1981).

 https://www.youtube.com/watch?v=zCy5WQ9S4c0

Ποιος έχει κερδίσει τα περισσότερα Όσκαρ σκηνοθεσίας;
Ο σκηνοθέτης Τζον Φορντ, γνωστός για τα γουέστερν του, κρατά το ρεκόρ των περισσότερων Όσκαρ σκηνοθεσίας. Έχει προταθεί συνολικά 5 φορές και έχει κερδίσει τελικά 4 όσκαρ για τις ταινίες «Ο καταδότης» (1935), «Τα Σταφύλια της Οργής» (1940), «Η Κοιλάδα της Κατάρας» (1941) και «Ο Ήσυχος Άνθρωπος» (1952).

 https://www.youtube.com/watch?v=4hrbRDAOF4k

Ποια ταινία έχει τα περισσότερα Όσκαρ;
Τρεις ταινίες μοιράζονται το ρεκόρ για τα περισσότερα Όσκαρ. Ο «Τιτανικός» (1997), «Μπεν Χουρ» (1959) και ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η επιστροφή του Βασιλιά» (2003) έλαβαν η καθεμία 11 βραβεία όσκαρ τη χρονιά που ήταν προτεινόμενες, ο μεγαλύτερος αριθμός Όσκαρ για μια ταινία. Την ίδια ώρα, οι ταινίες «Όλα για την Εύα» (1950) και «La La Land» (2016) με 14 υποψηφιότητες η καθεμία, κατέχουν μαζί με τον «Τιτανικό» το ρεκόρ για τις περισσότερες υποψηφιότητες μιας ταινίας στην ιστορία της Ακαδημίας.

https://www.youtube.com/watch?v=3SP9n13ux1I

Ποιος έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ;
Φυσικά, η Μέριλ Στριπ έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ, ένα ρεκόρ που έθεσε η ίδια και το έσπασε και φέτος, κερδίζοντας την 21η υποψηφιότητα για το ρόλο της ως Κάθριν Γκράχαμ στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «The Post». Η Στριπ έχει κερδίσει το Όσκαρ τρεις φορές, για τους ρόλους της στις ταινίες «Κράμερ εναντίον Κράμερ» (1979), «Η Εκλογή της Σόφι» (1982) και «Η Σιδηρά Κυρία» (2011). Ο άνδρας ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες είναι ο Τζακ Νίκολσον με συνολικά 12 στην καριέρα του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ