Συνεργασία του Φεστιβάλ Επιδαύρου με την Comédie Française

Συνεργασία του Φεστιβάλ Επιδαύρου με την Comédie Française

Ενώ οι φετινές παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ετοιμάζονται να ξεκινήσουν, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου δεν σταματά να προετοιμάζει τις επόμενες συνεργασίες. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2019 θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με την Comédie Française.

Οι δύο ιστορικοί οργανισμοί καλούν τον σπουδαίο Βέλγο σκηνοθέτη Ίβο βαν Χόβε να σκηνοθετήσει τις τραγωδίες «Ηλέκτρα» και «Ορέστης» του Ευριπίδη, με ηθοποιούς του γαλλικού θιάσου, σε μία ενιαία παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου τον Ιούλιο.

O Ίβο βαν Χόβε ενθουσίασε το κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών πριν από λίγες ημέρες, με την παράσταση «Μετά την πρόβα - Περσόνα», που καταχειροκροτήθηκε και τις τρεις ημέρες που παρουσιάστηκε. Με την Comédie Française έχει ξανασυνεργαστεί για τους «Καταραμένους» του Λουκίνο Βισκόντι το 2016-17. Το καλοκαίρι του 2019, θα είναι ένα ιστορικό γεγονός για τον γαλλικό θίασο, που θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Πώς βλέπει όμως ο ίδιος ο Ίβο βαν Χόβε τις τραγωδίες αυτές; Όπως δηλώνει, γι' αυτόν η «Ηλέκτρα» και ο «Ορέστης» είναι δύο παιδιά που δεν γνώρισαν τον πατέρα τους, αφού αυτός έλειπε στον πόλεμο της Τροίας, και γι αυτό έχει γίνει ήρωας στα μάτια τους. Με την παράσταση επανέρχεται στο θέμα των οικογενειακών σχέσεων, που τον απασχολεί στο έργο του, παρουσιάζοντας έναν κόσμο φοβερά σκληρό επί σκηνής. «Η οικογένεια είναι ο "δεσμός" της κοινωνίας και υπό αυτή την έννοια γίνεται πηγή πολλών προβλημάτων. Η οικογένεια των Ατρειδών έχει επηρεαστεί από τον πόλεμο της Τροίας που διήρκησε πάνω από 10 χρόνια. Παρατηρούμε έναν αντεστραμμένο καθρέφτη, που μας επιστρέφει το αρνητικό είδωλο των πραγματικών μας παρορμήσεων».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS