Τηλεδιάσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη με τον πρόεδρο Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρη Παπαδόπουλο για θέματα σύγχρονου πολιτισμού

Τηλεδιάσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη με τον πρόεδρο Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρη Παπαδόπουλο για θέματα σύγχρονου πολιτισμού

Την Τρίτη 21/04 η Υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη και ο Χάρης Παπαδόπουλος Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, συζήτησαν σε πολύ θετικό κλίμα τόσο για την εξαγγελία των μέτρων στήριξης του συγχρόνου πολιτισμού ύψους 15 εκ. ευρώ λόγω κορονωϊού όσο και για τον τρόπου υλοποίησης αυτών των μέτρων. 

Εκ μέρους της Ε.Ε.Σ ζητήσαμε αυτό το πρόγραμμα να έχει έναν χαρακτήρα αμέσου δράσεως, χωρίς γραφειοκρατίες και αγκυλώσεις. Ένα σύντομο χρονοδιάγραμμα για την έγκριση και υλοποίηση των ταινιών ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους και κινουμένων σχεδίων. Η φάση έγκρισης τους να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες και η πλήρης ολοκλήρωση των παραγωγών μέσα σε οκτώ μήνες. Επίσης εκφράσαμε την θετική μας άποψη στο ότι οι ταινίες θα παιχτούν στις αίθουσες και να στηριχτούν οικονομικά.

Συζητήσαμε με την Υπουργό για την αναγκαιότητα ενός νέο Κινηματογραφικού Νόμου που θα προωθεί ένα μοντέλο μιας Εθνικής Κινηματογραφίας με τεράστια αύξηση των οικονομικών πόρων για τον κινηματογράφο από τη στιγμή που ο προηγούμενος Νόμος ακυρώθηκε στην πράξη. Στο νέο νόμο ζητήσαμε ανασυγκρότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, τρόπους προβολής του ελληνικού κινηματογράφου και άλλες παρεμβάσεις υπέρ του Οπτικοακουστικού. Υπογραμμίσαμε ότι όλη η ελληνική Κινηματογραφία και οι άνθρωποι της έχουν ανάγκη ένα Νόμο εξ’ αρχής. Η Υπουργός ήταν θετική στο να υπάρξει αυτός ο νέος Νόμος και σύντομα θα ανακοινώσει πως θα υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο. 

papa mend 2

Υπογραμμίσαμε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται στο σινεμά λόγω των αρνητικών επιπτώσεων του υπάρχοντος Νόμου πρέπει να ζουν από την δουλειά τους, πράγμα που δεν συμβαίνει μέχρι σήμερα. 

Συζητήσαμε για επιπλέον μέτρα που αφορούν στην στήριξη του συγχρόνου Πολιτισμού και  ζητήσαμε να υπάρξει μέριμνα κυρίως για τους νέους δημιουργούς που χρειάζονται ιδανικές συνθήκες για να προβάλουν με την δουλειά τους την ταυτότητα της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Ανταλλάξαμε απόψεις για το επιτυχημένο φεστιβάλ «Στιγμές Αλήθειας» που υλοποίησε η Ε.Ε.Σ με ταινίες νέων ντοκιμαντεριστών με οικονομική στήριξη των βραβείων από το ΥΠ.ΠΟ. και παράλληλα θέσαμε την πρόταση μας για ένα νέο φεστιβάλ σύγχρονου και αρχαίου Πολιτισμού που να περιοδεύει από πόλη σε πόλη σε όλη την Ελλάδα. 

Αυτός είναι ένας πρώτος διάλογος που θα συνεχιστεί τόσο με την Ε.Ε.Σ όσο και με άλλους φορείς. Η Υπουργός ήταν θετική στα αιτήματα ,τις σκέψεις και τις ιδέες που συζητήσαμε από κοινού και δεσμεύτηκε σε μια πιο συχνή επικοινωνία τόσο με την Ε.Ε.Σ όσο και με την κινηματογραφική κοινότητα. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS