«Το αγόρι με τη βαλίτσα» στο ταξίδι της προσφυγιάς

«Το αγόρι με τη βαλίτσα» στο ταξίδι της προσφυγιάς

Το «Αγόρι με τη βαλίτσα», ένας περιπλανώμενος νέος, ένας μικρός πρόσφυγας, ένας σύγχρονος Σεβάχ ο Θαλασσινός, η συγκινητική παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, μεταφέρεται για μόνο τρεις παραστάσεις τον Ιανουάριο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το έργο του Μάικ Κέιν, που αγγίζει το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα της προσφυγιάς, παρουσιάζεται την Παρασκευή (20/1) στις 10.30 για σχολεία και Σάββατο και Κυριακή (21/1 & 22/1) στις 19.00 για το κοινό στην Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του κτιρίου Μ2.

Πρόκειται για μια παράσταση... χειροποίητη, χωρίς εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, στηριγμένη στα βασικά υλικά του θεάτρου, στο παιχνίδι, στη μεταμόρφωση, στα αληθινά αισθήματα, στον αυτοσχεδιασμό, στη φαντασία, την επικοινωνία των ηθοποιών με το κοινό.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, ο μικρός Ναζ ζει σε μια εμπόλεμη χώρα της Μέσης Ανατολής και οι γονείς του τον στέλνουν στο Λονδίνο. Σαν άλλος Σεβάχ ο Θαλασσινός, ο Ναζ διασχίζει βουνά και θάλασσες με μόνη του συντροφιά την Κρίσιμα, ένα κορίτσι που έχει κι αυτό τον ίδιο προορισμό, ενώ στη βαλίτσα του έχει ιστορίες που του έλεγε ο πατέρας του.

«Μακάρι το θέμα του έργου να ήταν παρωχημένο, μακάρι να ήταν ανεπίκαιρο, μακάρι οι φτωχοί άνθρωποι με το σκούρο δέρμα που περνούν από τη χώρα μας θέλοντας να φύγουν μακριά από τη μακάβρια πραγματικότητα του πολέμου να μη θεωρούνταν ένοχοι μέχρι αποδείξεως της αθωότητάς τους» αναφέρει ο σκηνοθέτης Μιχάλης Σιώνας, ενώ ο συγγραφέας είχε δηλώσει:

«Στις μέρες μας οι Ελληνες είναι η εμπροσθοφυλακή στην εισροή των προσφύγων και πολλοί από αυτούς έχουν επιδείξει γενναιοδωρία πνεύματος, που αποτελεί παράδειγμα για την υπόλοιπη Ευρώπη. Είμαι περήφανος που συμμετέχω με τον δικό μου τρόπο και θα ήμουν ακόμη πιο περήφανος εάν το έργο μου γινόταν μέρος της συζήτησης».

Η μετάφραση του έργου είναι της Ξένιας Καλογεροπούλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης της Κατερίνας Παπαγεωργίου, και παίζουν οι: Αγγελος Νεράντζης (Ναζ), Λίλα Βλαχοπούλου, Μαρία Καραμήτρης, Δημήτρης Καρτόκης, Τίμος Παπαδόπουλος.

«Το αγόρι με τη βαλίτσα» παρουσιάστηκε σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα από το Κλιμάκιο Μακεδονίας-Θράκης του ΚΘΒΕ και εντάχθηκε στο ρεπερτόριο της Νεανικής Σκηνής και από τον Οκτώβριο παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ