Το νησί της αγάπης γίνεται η Λέσβος για ένα 15ήμερο

Το νησί της αγάπης γίνεται η Λέσβος για ένα 15ήμερο

Η αγάπη, σε όλες της τις μορφές, θα γιορτάσει τον Φεβρουάριο στη Λέσβο όπου θα διοργανωθεί, από την 1η έως τις 15 Φεβρουαρίου, ένα νέο Φεστιβάλ με τίτλο «The Island of Love».

Πρόκειται για μία διοργάνωση που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τη μη κερδοσκοπική ομάδα «Ιδέα» με αφορμή τη γιορτή του Αγία Βαλεντίνου, τα οστά του οποίου βρίσκονται, από το 1907, σε εκκλησία του νησιού.

Η ομάδα
Κεντρικός θεματικός άξονας των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ είναι «Τα Πουλιά». Μια ομάδα αποτελούμενη από 14 καλλιτέχνες που θα επισκεφθούν τη Λέσβο θα φιλοτεχνήσει 14 διαφορετικά γλυπτά πτηνά τα οποία θα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά. Στη συνέχεια τα έργα θα εκτεθούν σε διάφορα σημεία του νησιού, όπως η Δημοτική Πινακοθήκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο και άλλοι χώροι, ενώ μετά τη λήξη του φεστιβάλ θα δημοπρατηθούν προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα της διοργάνωσης αλλά και να υποστηριχθούν φιλανθρωπικοί σκοποί.

Στο μεταξύ θα πραγματοποιηθούν και πολλές παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων και οι Ελλη Πασπαλά, Νένα Βενετσάνου, Εμινέ Μπερκάν, Μαρία Γαλάνη, Μιχάλης Δουκάκης, Εύα Τσούρου, Αγάθη Καλτσά, η Φωτογραφική Εταιρεία Λέσβου κ.ά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ