Τολμηρά χορευτικό «Ημέρωμα της στρίγκλας»

Τολμηρά χορευτικό «Ημέρωμα της στρίγκλας»

Βασισμένη στην κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Το ημέρωμα της στρίγκλας», η μοντέρνα δίπρακτη χορογραφία, που δημιουργήθηκε από τον βραβευμένο χορογράφο Ζαν - Κριστόφ Μαγιό ειδικά για τους χορευτές του Μπαλέτου Μπολσόι και αναδεικνύει με τολμηρό τρόπο την τεχνική τους αρτιότητα και τις ερμηνευτικές τους ικανότητες, προβάλλεται σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη), την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και την Pathé Live, η οποία, από το 2009, έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1.600 κινηματογραφικές αίθουσες σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει κορυφαία κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου.

Στο έργο του Σαίξπηρ, ο Μπατίστα προσπαθεί να παντρέψει την κακότροπη κόρη του, Κατερίνα, η οποία απορρίπτει όλους τους επίδοξους γαμπρούς. Βρίσκει, όμως, τον μάστορά της στο πρόσωπο του Πετρούκιου, που την παντρεύεται και βάζει προσωπικό στοίχημα να εξημερώσει την όμορφη στρίγκλα.

Η παράσταση είναι ένα μοναδικό χορευτικό θέαμα, εμπνευσμένο από τη νευρώδη μουσική του Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Μέσα από μια χορογραφική προσέγγιση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των χορευτών του διεθνούς φήμης Μπαλέτου Μπολσόι, ο Ζαν - Κριστόφ Μαγιό, ο οποίος είναι ο πρώτος ξένος χορογράφος που προσκαλείται από το διάσημο χορευτικό συγκρότημα της Μόσχας, ακολουθεί τη βασική πλοκή του σαιξπηρικού έργου, προσθέτοντας πινελιές αισθησιασμού και πάθους. Ο Γάλλος χορογράφος, θέλοντας να προσεγγίσει την κουλτούρα των χορευτών του Μπολσόι, προτίμησε τη μουσική του Ντμίτρι Σοστακόβιτς και, συγκεκριμένα, συνθέσεις του με κωμικό και σατιρικό χαρακτήρα για τον κινηματογράφο.

Ταυτότητα παράστασης
Μουσική: Dmitri Shostakovich, χορογραφία: Jean - Christophe Maillot. Ερμηνεύουν: Κατερίνα: Ekaterina Krysanova, Πετρούκιος: Vladislav Lantratov, Μπιάνκα: Olga Smirnova, Λουκέντιος: Semyon Chudin, οικονόμος: Anna Tikhomirova, Ορτένσιος: Igor Tsvirko, Γκρέμιος: Vyacheslav Lopatin, Μπατίστα: Artemy Belyakov. Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας»: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη - Αθήνα, τηλ.: 210 7282000. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 15 ευρώ, μειωμένο (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ): 8 ευρώ. Πληροφορίες: 210 7282333 και megaron.gr.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ