Τρισδιάστατες προβολές στο Μέγαρο

Τρισδιάστατες προβολές στο Μέγαρο

Η επιτυχημένη σειρά «Γέφυρες» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, πέτυχε τον στόχο της, την ισότιμη παρουσίαση όλων των αυθεντικών ποιοτικών μουσικών ιδιωμάτων χωρίς προκαταλήψεις και φράγματα, χωρίς σύνορα ηλικιακά, κοινωνικά, πολιτιστικά.Τη δημιουργία ανοιχτών διαύλων με τους μεγάλους πολιτισμούς του κόσμου και, τέλος, την επικοινωνία και τον διάλογο της μουσικής με τις άλλες τέχνες. Είκοσι χρόνια μετά, οι αρχές αυτές παραμένουν ζωντανές. Ομως, μια νέα πραγματικότητα -κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική- κάνει το Μέγαρο να αφουγκράζεται με περισσότερη προσοχή και ευαισθησία τα μηνύματα των καιρών και να προσπαθεί συνεχώς να ανταποκρίνεται στις διαφοροποιημένες ανάγκες του σημερινού θεατή. «Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος του ΜΜΑ μέσα από τις "Γέφυρες": να συνεχίσει να καλλιεργεί ένα πολιτιστικό πεδίο γόνιμο, ανοιχτό, φιλόξενο και δημιουργικό, τόσο για τους καλλιτέχνες όσο και για το κοινό», εξηγεί ο Δημήτρης Μαργκόπουλος.

Διεθνείς διαγωνισμοί

Η προσπάθεια αυτή έχει ήδη αρχίσει από φέτος με δράσεις και προγράμματα που, παρά τον πιλοτικό χαρακτήρα τους, φιλοδοξούν να γίνουν μόνιμοι θεσμοί. Το πρόγραμμα της Σειράς είναι δομημένο επάνω στους άξονες «Γέφυρες Πολιτισμών», «Γέφυρες Τεχνών», «Γέφυρα με τους Νέους», «Ανοιχτές Πλατφόρμες» και «Ειδικά Αφιερώματα». Διοργανώνονται για πρώτη φορά διεθνείς διαγωνισμοί που συνδέουν τη μουσική με τις άλλες παραστατικές τέχνες, όπως ο Διεθνής Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής, και μάλιστα μουσικής για animation. Σε εξέλιξη είναι επίσης οι Ανοιχτές Πλατφόρμες. Πρόκειται για ένα «μπαράζ» ακροάσεων, οι οποίες απευθύνονται στον «άγνωστο μουσικό» που αναζητεί ζωτικό χώρο για να εκφραστεί. Ο τρίτος κύκλος των νέων δράσεων συμπεριλαμβάνει την ανακάλυψη και τη χρησιμοποίηση εναλλακτικών χώρων μέσα και έξω από το Μέγαρο, πέρα από τις γνωστές αίθουσες, οι οποίοι προσφέρονται για πολύ «φρέσκες» προσεγγίσεις στην παρουσίαση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Τέλος, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας φωτισμού και τρισδιάστατων προβολών, θα γίνει επαναπροσέγγιση με καλλιτεχνικό τρόπο του ίδιου του κτιρίου του Μεγάρου, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Η διαδικασία αυτή θα δοκιμαστεί φέτος στο εκκλησιαστικό όργανο, αλλά και στις εξωτερικές επιφάνειες του ΜΜΑ, όπου θα γίνουν τρισδιάστατες χαρτογραφικές προβολές, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών». Οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στη δημιουργία μιας νέας σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και σε εμβληματικά κτίρια της πόλης, με τη χρήση φωτισμού νέας τεχνολογίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ