Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ο ρατσισμός είναι η δική μας πανδημία και δεν έχουμε βρει το εμβόλιο»

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ο ρατσισμός είναι η δική μας πανδημία και δεν έχουμε βρει το εμβόλιο»

«Αυτή είναι η δική μας πανδημία. Μας μολύνει όλους και εδώ και 400 χρόνια και δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να βρούμε εμβόλιο»: Με αυτά τα σκληρά λόγια ο Τζορτζ Κλούνει περιγράφει τις τεράστιες διαστάσεις που έχει λάβει ο ρατσισμός στις ΗΠΑ.

Σε επιστολή του, η οποία δημοσιεύθηκε στο The Daily Beast, ο δημοφιλής ηθοποιός εκφράζει τον αποτροπιασμό, την συντριβή αλλά και τον θυμό του για την πρόσφατη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό ενώ υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ρατσισμού.

Τονίζει μάλιστα πως όλη αυτή η δραματική κατάσταση δεν είναι κάτι καινούργιο αναφερόμενος χαρακτηριστικά σε ένα αντίστοιχο περιστατικό που συνέβη το 1992, όταν μια ομάδα λευκών αστυνομικών ξυλοκόπησαν άγρια έναν Αφροαμερικανό εργάτη αλλά παρόλα αυτά αθωώθηκαν.

«Χρειαζόμαστε μια συστηματική αλλαγή στην επιβολή του νόμου στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης» εκτιμά ο ίδιος εννοώντας, με σαφήνεια, πως δεν είναι δυνατόν σε μια σύγχρονη κοινωνία να χάνονται ζωές λόγω ρατσισμού και οι υπεύθυνοι να μένουν ατιμώρητοι.

Από τα βέλη του 59χρονου σταρ δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ο Ντόναλντ Τραμπ και η πολιτική του η οποία όχι μόνον δεν βάζει ένα τέλος σε αυτήν την «αρρώστια», αντιθέτως μεγεθύνει τις διαστάσεις της: «Αυτή την εβδομάδα, λοιπόν, καθώς διερωτώμεθα τι θα χρειαστεί για να λυθούν αυτά τα φαινομενικά ανυπέρβλητα προβλήματα, ας θυμηθούμε ότι εμείς τα δημιουργήσαμε, άρα μπορούμε να τα λύσουμε. Κι υπάρχει μόνον ένας τρόπος να έλθει μια βιώσιμη αλλαγή σ’ αυτή τη χώρα: Η ψήφος» αναφέρει με νόημα ο ίδιος καλώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τους Αμερικανούς να αναλογιστούν τις ευθύνες που αναλογούν σε όλους μαζί αλλά και στον καθένα ξεχωριστά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS