Χρυσές Σφαίρες 2024: Στον Λάνθιμο το βραβείο καλύτερης κωμωδίας για το «Poor Things» - Στην Έμμα Στόουν η Χρυσή Σφαίρα Α΄ Γυναικείου ρόλου

Χρυσές Σφαίρες 2024: Στον Λάνθιμο το βραβείο καλύτερης κωμωδίας για το «Poor Things» - Στην Έμμα Στόουν η Χρυσή Σφαίρα Α΄ Γυναικείου ρόλου

Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας ή μιούζικαλ κατά τη διάρκεια της τελετής για τις Χρυσές Σφαίρες 2024, ανατρέποντας τα προγνωστικά που ήθελαν αδιαφιλονίκητο φαβορί την Barbie.

Έτσι με τη Χρυσή Σφαίρα της καλύτερης ταινίας και τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας, η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη μπαίνει στην κούρσα των Όσκαρ από τη θέση του φαβορί.

 

 

Γιώργος Λάνθιμος: Ευχαριστώ τον Μπρους Σπρίνγκστιν που με έκανε να μεγαλώσω όπως μεγάλωσα και φυσικά την Έμμα Στόουν

Χρυσή Σφαίρα παρέλαβε και η μούσα του Γιώργου Λάνθιμου, Έμα Στόουν, για την ερμηνεία της στην ταινία Poor Things.

Η Έμμα Στόουν έδωσε το βραβείο στον Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος δήλωσε: «21 Σεπτεμβριου κύριε Σπρίνγκστιν έχουμε και οι δύο γενέθλια. Μάλλον χαλάω τον χρόνο μου […] Ευχαριστώ τον Μπρους Σπρίνγκστιν που με έκανε να μεγαλώσω όπως μεγάλωσα και φυσικά την Έμμα Στόουν».

Η Έμμα Στόουν, το απόλυτο Φαβορί της βραδιάς κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για τον Α Γυναικείο ρόλο της Μπέλλα Μπάξτερ στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου.
Η Στόουν στην ομιλία της αφού της απονεμήθηκε η Χρυσή Σφαίρα είπε ότι «θα είμαι για πάντα ευγνώμων» στον Γιώργο Λάνθιμο λέγοντας για την ταινία Poor Things μια ταινία ανάμεσα σε ένα άτομο και τον κόσμο.

Η βραδιά του Oppenheimer

Ωστόσο, πέρα από τον Γιώργο Λάνθιμο, μεγάλος νικητής της βραδιάς αποδείχτηκε το Οπενχάιμερ.

Συγκεκριμένα, η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν κέρδισε 5 Χρυσές Σφαίρες. Πρόκειται για αυτές της καλύτερης δραματικής ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, Α΄ Ανδρικού ρόλου με τον Κίλιαν Μέρφι και Β΄Ανδρικού ρόλου με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και καλύτερης μουσικής την οποία έχει συνθέσει ο Λούντβιχ Γιόρανσον.

Χρυσές Σφαίρες και για την Barbie

Εκτός βραβεύσεων δεν θα μπορούσε να μείνει η μεγαλύτερη εμπορική ταινία της χρονιάς, η οποία μάλιστα πήρε και ειδικό βραβείο για αυτό το επίτευγμα.

Συγκεκριμένα, η Barbie κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για το Καλυτερο κινηματογραφικό και εισπρακτικό επίτευγμα της χρονιάς, καθώς και τη Χρυσή Σφαίρα γοα το Καλύτερο Τραγούδι «What Was I Made For?», Billie Eilish & Finneas.

Σάρωσε και το Beef

Όσον αφορά στα τηλεοπτικά, τρία βραβεία κατέκτησε η σειρά Beef του Netflix. Πρόκειται για τις Χρυσές Σφαίρες καλύτερης σειράς-τηλεταινίας, Α’ Γυναικείου ρόλου σε Μίνι-Σειρά ή Τηλεταινία για την ερμηνεία της Άλι Γουονγκ και Α’ Ανδρικόύ σε Μίνι-Σειρά ή Τηλεταινίας για την ερμηνεία του Στίβεν Γέουν.

«Τόνυ σε ευχαριστώ για το σενάριο. Γιώργο δεν ξέρω τι άλλο να σου πω αλλά είμαι απόλυτα ευγνώμων που γνωριστήκαμε. Η Μπέλλα στην ταινία είναι σα να παίζει σε ρομαντική κωμωδία. […] αποδέχεται με ευκολία τα πάντα. Μένει και ζει μέσα μου» τόνισε η ηθοποιός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ