«Ασημένιος» στην Γκουανγκζού ο παγκόσμιος Γκολομέεβ

«Ασημένιος» στην Γκουανγκζού ο παγκόσμιος Γκολομέεβ

Ο 26χρονος πρωταθλητής του Εθνικού Πειραιά Κριστιάν Γκολομέεβ κατάκτησε τη δεύτερη θέση στα 50μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού, χαρίζοντας στην Ελλάδα μόλις το δεύτερο μετάλλιό της στη διοργάνωση.


Η «γαλανόλευκη τορπίλη» κολύμπησε την απόσταση στον τελικό σε χρόνο 21.45 και μοιράστηκε το ασημένιο μετάλλιο με τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Φράτους, με τον οποίο σημείωσε ακριβώς την ίδια επίδοση.

Το μοναδικό μέχρι σήμερα μετάλλιο της Ελλάδας σε αγώνισμα κολύμβησης σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ. ύπτιο, το 2005 στο Μόντρεαλ.

Η διαφορά συγκριτικά με την επιτυχία του Γκολομέεβ είναι πως το σημερινό είναι το πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε Ολυμπιακό αγώνισμα, συνειρμικά δε δημιουργεί προσδοκίες για μία επιτυχία στους Αγώνες του Τόκιο, το 2020.

Ο Γκολομέεβ συνεχίζει να κερδίζει θέσεις στην ελίτ του αγωνίσματος. Ήδη μετρά τρεις συνεχείς συμμετοχές σε τελικούς Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων και τέσσερις σε Ευρωπαϊκά, όπου πέρυσι, στη Γλασκόβη, είχε επίσης κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχθηκε εκ νέου ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ, ο οποίος με επίδοση 21.04 κατέρριψε το ρεκόρ αγώνων που ανήκε στον Βραζιλιάνο Σέζαρ Σιέλο Φίλιο από τη διοργάνωση του 2009, στη Ρώμη.

«Ήταν πολύ ωραία κούρσα, ήμουν έτοιμος, το ήθελα πάρα πολύ, ήμουν συγκεντρωμένος και πολύ χαρούμενος και με το χρόνο, ήταν ένα εκατοστό από το πανελλήνιο μου ρεκόρ. Ένιωθα ωραία, έβλεπα από δίπλα μου τον Φράτους. Προσπάθησα πολύ στα τελευταία μέτρα και μου βγήκαν σχεδόν όλα σωστά», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

«Δε θα πω ότι το περίμενα, αλλά πίστευα ότι αν τα κάνω όλα σωστά θα ήμουν στα μετάλλια. Θέλω να το αφιερώσω στο θείο μου και στη θεία μου, στην γυναίκα μου τη Λίντζι και στον πατέρα μου που δεν είναι εν ζωή», πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε: «Είναι το δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την Ελλάδα μετά του Γρηγοριάδη το 2005 και ακόμα δεν το πιστεύω πραγματικά. Αυτό μου δίνει την ενέργεια να συνεχίσω για του χρόνου που είναι Ολυμπιακή χρονιά. Ναι, πραγματικά μου ανοίγει την όρεξη και πραγματικά θα προσπαθήσω δυνατά να δουλέψω πιο σκληρά να βελτιώσω ό,τι ατέλειες έχω και να πάω ακόμα καλύτερα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS