Champions League: Επική πρόκριση η Τότεναμ - Περίπατος γαι τη Λίβερπουλ

Champions League: Επική πρόκριση η Τότεναμ - Περίπατος γαι τη Λίβερπουλ

Την πρόκριση του... αιώνα πήρε η Τότεναμ μέσα στο «Ετιχαντ», όπου αν και ηττήθηκε με 3-4 από την Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκείνη που πανηγύρισε την είσοδο στους ημιτελικούς του Champions League, χάρις στη νίκη της στο Λονδίνο (1-0).

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο καταφέρνει να προκριθεί στην τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ κι έχει κάθε λόγο να ελπίζει ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος.

Αυτά που έγιναν στο ξεκίνημα του αγγλικού «εμφυλίου» των προημιτελικών ήταν βγαλμένα από... ταινία. Στο 4΄ ο Στέρλινγκ έδωσε το προβάδισμα στους «πολίτες», ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, με ωραία ενέργεια και εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ, αλλά ο Σον Χέουνγκ Μιν, σκόρερ και στο ματς του Λονδίνου, αξιοποίησε δύο... δώρα του Λαπόρτ (το πρώτο απευθείας στον Κορεάτη, το δεύτερο στον Λούκας Μόουρα, που έδωσε στον Έρικσεν και αυτός στον Σον) και «γύρισε τούμπα» το παιχνίδι, σκοράροντας στο 7΄ και στο 10΄ (στο πρώτο γκολ φέρει ευθύνη και ο Έντερσον).

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Στο 11΄ ο Αγουέρο έστρωσε στον Μπερνάρντο Σίλβα και ο Πορτογάλο έκανε το 2-2 με τη βοήθεια κόντρας στον Ρόουζ.

Το... παρανοϊκό ξεκίνημα ολοκληρώθηκε στο 21ο λεπτό, όταν από παράλληλο γύρισμα του Ντε Μπρόινε, ο Στέρλινγκ με πλασέ από πολύ πλάγια αριστερά νίκησε τον Γιορίς για το 3-2.

Στη συνέχεια το ματς εξελίχθηκε σε μονόλογο της Μάντσεστερ Σίτι, που ιδιαίτερα στις αρχές του β΄ ημιχρόνου πίεσε ασφυκτικά, έχασε μεγάλες ευκαιρίες με Στέρλινγκ και Ντε Μπρόινε και τελικά βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 59΄ με τον Αγουέρο.

Όμως οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν φρόντισαν να «τελειώσουν» την πρόκριση και η Τότεναμ βρήκε απάντηση στο 73΄, με τον Γιορέντε να στέλνει με το σώμα τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από κόρνερ του Τρίπιερ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι, αλλά ο διαιτητής είδε το βίντεο και μέτρησε το γκολ (4-3).

Η τελευταία πράξη του «θρίλερ» παίχτηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Στέρλινγκ από πάσα του Αγουέρο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα και οι οπαδοί της Σίτι ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, όμως με παρέμβαση του VAR ο Αργεντινός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, το γκολ ακυρώθηκε και η Τότεναμ πήρε μία επική πρόκριση.

Για πολλούς θα έπρεπε να ήταν ο τελικός του Champions League. Ωστόσο, Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα θα συναντηθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, μετά την απόψινή πρόκριση των Άγγλων επί της Πόρτο με το εμφατικό 4-1 στον αγώνα ρεβάνς της προημιτελικής φάσης.

Το 2-0 στο «Άνφιλντ» την περασμένη εβδομάδα αποδείχθηκε υπεραρκετό για τους «κόκκινους», που χωρίς να «πατήσουν γκάζι» πέτυχαν αυτό που ήθελαν και για δεύτερη σερί χρονιά βρίσκονται ένα βήμα πριν τον καταληκτικό αγώνα του Champions League.

Το γκολ του Μανέ στο 26΄ έβαλε οριστικό τέλος στα όποια όνειρα των «δράκων» για να πετύχουν μία μεγάλη ανατροπή. Από κει και πέρα τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους και η Λίβερπουλ έκανε «πάρτι» στο δεύτερο μέρος.

Η ποιότητα της ομάδας του Κλοπ ήταν τέτοια που τους έφερε πολύ γρήγορα σε έναν ακόμη θρίαμβο επί των Πορτογάλων, στους οποίους μέσα σε ένα χρόνο φιλοδώρησαν με 9 γκολ (5-0 πέρυσι στο ίδιο γήπεδο).

Στο 65΄ ο Φιρμίνο έδωσε στον Βαϊνάλντουμ κι εκείνος στον Άρνολντ, που έβγαλε την πάσα στον Σαλάχ και ο Αιγύπτιος πλασάρει τον Κασίγιας για το 0-2. Τρία λεπτά αργότερα ο Μιλιτάο μείωσε για την Πόρτο με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Τέλες, αλλά η «απάντηση» της Λίβερπουλ ήταν «σκληρή»...

Στο 77΄ ήταν η σειρά του Φιρμίνο να γράψει το όνομά του στους σκόρερ, όταν εκμεταλλεύτηκε άριστα τη σέντρα του Χέντερσον για να σημειώσει με κεφαλιά το 1-3, ενώ στο 84΄ ήταν η σειρά του Φαν Ντάικ να «δοξαστεί», με τον Ολλανδό να διαμορφώνει το τελικό 1-4, επίσης με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ και γύρισμα του Μανέ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS