Εύκολη νίκη - πρόκριση για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Πλζεν

Εύκολη νίκη - πρόκριση για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Πλζεν

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στον επαναληπτικό με την Βικτόρια Πλζεν και διέλυσε τους Τσέχους με το επιβλητικό 4-0, κατακτώντας την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν κυρίαρχοι από το πρώτο λεπτό και σκόρπισαν τους αντιπάλους τους, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας για ηγέτη τον εκπληκτικό Γκιγιέρμε που άνοιξε το σκορ στο 51′.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης την τουρκική Μπασάκσεχιρ. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι με την σημερινή του πρόκριση ο Ολυμπιακός εξασφάλισε ότι θα είναι σίγουρα στους ομίλους του Γιουρόπα, αν δεν καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του λιμανιού έκανε μια τεράστια εμφάνιση και ο Πέδρο Μαρτίνς έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του, καθώς ο Ολυμπιακός κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό μέχρι το φινάλε του αγώνα. Με πρωταγωνιστές τον σούπερ Γκιγιέρμε, τον πολύ καλό Βαλμπουενά, τον πολύ κινητικό Μασούρα, τον μαχητή Γκερέρο και τον Ποντένσε.

Ο Ολυμπιακός έδειξε τις διαθέσεις του από το ξεκίνημα του αγώνα, κάνοντας αυτό που ήθελε ο προπονητής του. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο ματς με το «μαχαίρι στα δόντια» και πίεσαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα του παιχνιδιού.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο πως οι πειραιώτες είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, με το δοκάρι του Γκιγιέρμε. Μια φάση στην οποία ο Ολυμπιακός δεν είχε την τύχη στο πλευρό του.

Κυριαρχία και έντεκα τελικές στο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό

Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, με τον Ποντένσε να παίζει στο δεξί άκρο της επίθεσης, και τον Γκιγιέρμε να έχει τον οργανωτικό ρόλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ από τα δεξιά στα πρώτα είκοσι λεπτά και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα των Τσέχων. Ο Μαρτίνς είχε «διαβάσει» καλά το ματς και επέλεξε να χτυπήσει τους φιλοξενούμενους στα δύο άκρα.

Μαζί με Ποντένσε και Ελαμπντελαουί, στα δεξιά έβγαινε και ο Βαλμπουενά και ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους για να επιτεθεί.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι πειραιώτες τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο έχοντας έντεκα τελικές, με τις οκτώ στην εστία. Δείγμα και αυτό της απόλυτης υπεροχής της ομάδας του λιμανιού στο πρώτο μέρος.

Ο Ολυμπιακός είχε τελικές με Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά, Ποντένσε, Μασούρα και Γκερέρο δείχνοντας επιμονή στην υλοποίηση των εντολών του Μαρτίνς για ανάπτυξη από τα δύο άκρα της επίθεσης.

Η αλλαγή πλευράς σε Ποντένσε και Μασούρα
Μετά το 25λεπτο ο Μαρτίνς άλλαξε πλευρές σε Ποντένσε – Μασούρα, με τον Πορτογάλο να πηγαίνει αριστερά, όπως και ο Βαλμπουενά. Αυτό έπαιξε ρόλο στην ανάπτυξη επιθετικής δραστηριότητας και από το αριστερό άκρο, με τον Ολυμπιακό να πιέζει την αμυντική γραμμή των Τσέχων.

Από την άλλη πλευρά η Πλζεν περιορίστηκε στα αμυντικά της καθήκοντα και απείλησε μόλις μια φορά την άμυνα των ερυθρόλευκων. Οι πειραιώτες έκαναν ένα καλό πρώτο ημίχρονο και το μόνο που έλειψε από τον Ολυμπιακό ήταν το γκολ.

Ο παικταράς Γκιγιέρμε άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με εντυπωσιακό τρόπο πιέζοντας την άμυνα της Πλζεν, με την ομάδα του λιμανιού να δείχνει την μαχητικότητα και την επιμονή της στην υλοποίηση του στόχου.

Και ήταν ο μεγάλος παικταράς, ο Γκιγιέρμε, ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο ματς, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης για τους ερυθρόλευκους. Το καλό κόρνερ του Βαλμπουενά και η κεφαλιά του Βραζιλιάνου. Η μπάλα στα δίχτυα των Τσέχων και στο 51’ ο Ολυμπιακός δημιουργούσε συνθήκες πρόκρισης.

«Καθάρισε» με Γκερέρο

Το γκολ του Γκιγιέρμε έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του Ολυμπιακού και οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν με προσοχή και στα μετόπισθεν για να μην επιτρέψουν στην Πλζεν να γίνει απειλητική.

Ο Μαρτίνς έβαλε στο ματς τον Καμαρά αντί του πολύ καλού Βαλμπουενά, προκειμένου να ενισχύσει την μεσαία γραμμή της ομάδας του και ήταν μια σωστή κίνηση από τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν κόντρες και σε μια από αυτές ο Γκερέρο «σφράγισε» την πρόκριση της ομάδας του λιμανιού, καθώς έκανε το 2-0 στο 69’, δίνοντας τεράστιο πλεονέκτημα στους πειραιώτες.

Από την στιγμή που οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-0, όλα έγιναν πιο εύκολα για την ελληνική ομάδα καθώς ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν το 3-0 με αυτογκόλ του Ρέσνικ στο 73′ μετά από κεφαλιά του Γκιγιέρμε, ενώ ο Σεμέδο έκανε το τελικό 4-0 στο 82′.

Εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην αποτελεσματικότητα που έδειξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στις στατικές φάσεις καθώς οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τρία γκολ από στατικές φάσεις και εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες των Τσέχων.

Ο Ολυμπιακός έκανε μια πολύ μεγάλη εμφάνιση και ο Μαρτίνς φάνηκε ότι είχε προετοιμάσει σωστά την ομάδα του. Τόσο σε ότι αφορά τον τρόπο παιχνιδιού όσο και την ψυχολογία των ερυθρόλευκων. Ήταν μια σημαντική νίκη και για την Ελλάδα καθώς η χώρα μας θα πάρει βαθμούς στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και πλέον όλοι στο μεγάλο λιμάνι σκέφτονται τα δύο παιχνίδια με την Μπασάκσεχιρ για την επόμενη φάση του θεσμού.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Ποντένσε (84’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (66’ Καμαρά), Γκερέρο (80’ Ελ Αραμπί)

Βικτόρια Πλζεν (Πάβελ Βρμπα): Χρούτσκα, Ρέζνικ, Περνίκα, Μπράμπετς, Χλούσεκ, Κάλβαχ (79′ Γιάνοσεκ), Χροσόβσκι, Καγιάμπα (55’ Κόβαρικ), Κόπιτς, Μίχαλικ (74’ Χόρικ), Κρμέντσικ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS