Euroleague: Με τη Ρεάλ στα play off o Παναθηναϊκός - Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός

Euroleague: Με τη Ρεάλ στα play off o Παναθηναϊκός - Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός

Αυτό που πριν από δύο μήνες φαινόταν ως θαύμα, έγινε πραγματικότητα για τον Παναθηναϊκό. Αντιθέτως, αποκλείστηκε από τη συνέχεια ο Ολυμπιακός.

Οι «πράσινοι» νίκησαν με 87-67 την Μπούντουτσονστ στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Euroleague (30ή αγωνιστική) και πήραν με πανηγυρικό τρόπο το «εισιτήριο» για τα play offs της διοργάνωσης τερματίζοντας στην 6η θέση.

Στην επόμενη φάση το «τριφύλλι» θα βρει στο δρόμο του για δεύτερη σερί χρονιά την Ρεάλ Μαδρίτης, μόνο που αυτή την φορά η «Βασίλισσα» θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας και το «πάνω χέρι» για την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Σαφώς, όμως, η ελληνική ομάδα έχει αποδείξει το τελευταίο διάστημα ότι μπορεί να κοντράρει στα ίσια οποιονδήποτε αντίπαλο κι αυτό θα επιδιώξει να κάνει και απέναντι στους «μερένγκες».

Μαγική βραδιά του Καλάθη

Η πρόκριση του «τριφυλλιού» στα play offs συνοδεύτηκε από τη μεγαλειώδη εμφάνιση του Νικ Καλάθη.

Ο άσος του Παναθηναϊκού έκανε «όργια» στο κλειστό του ΟΑΚΑ, αναγκάζοντας τον κόσμο και τους συμπαίκτες του να τον αποθεώσουν. Έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Euroleague που πετυχαίνει triple double μετά τον Νίκολα Βούτσιτς, κάτι που άλλοτε άσος του Ολυμπιακού και της Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε πετύχει δύο φορές!

Το ίδιο βράδυ που ο Καλάθης έγινε ο 7ος πασέρ στην ιστορία της Euroleague ξεπερνώντας τον Θοδωρή Παπαλουκά πέτυχε και το τρίτο triple double στη Euroleague.

Έξι λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα ο διεθνής γκαρντ έφτασε τους 11 πόντους, τα 10 ριμπάουντ και τις 15 ασίστ. Λίγο αργότερα τις έκανε 17, κάνοντας προσωπικό ρεκόρ, αφού το προηγούμενο ήταν οι 16 από τις 17 Απριλίου 2018 στον αγώνα Παναθηναϊκός Ρεάλ Μαδρίτης.

Χρειάστηκε να περάσουν 4508 ημέρες για να πετύχει ο Νικ Καλάθης αυτό που είχε κάνει ο Βούιτσιτς κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας τη σεζόν 2006/2007 (27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ).

Ο τελευταίος Έλληνας που είχε σημειώσει triple-double ήταν ο Άγγελος Κορωνιός σε ματς της 11ης Απριλίου του 1992, όταν πέτυχε 31 πόντους, μοίρασε 10 ασίστ και κατέβασε 10 ριμπάουντ σε αγώνα του Περιστερίου με τον Πανιώνιο (62-81).

Άξιος συμπαραστάτης του Νικ Καλάθη ήταν ο Τζέιμς Γκιστ, το κοντέρ του οποίου σταμάτησε στους 23 πόντους, πλησιάζοντας το προσωπικό του ρεκόρ που είναι 27!

Εκτός play off της Euroleague έμεινε ο Ολυμπιακός, ο αγώνας του οποίου με την Νταρουσάφακα το βράδυ της Παρασκευής (5/04, 21:30) απόκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο λόγος που οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση είναι ο ίδιος με πέρυσι που έμειναν εκτός φάιναλ φορ και λέγεται Ζαλγκίρις Κάουνας.

Πριν από ένα χρόνο η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στα play off της διοργάνωσης με ντεζαβαντάζ έδρας και εφέτος, με τη σημερινή της νίκη επί της Ρεάλ μέσα στην Μαδρίτη με 93-86, αφήνει ξανά εκτός συνέχειας τους Πειραιώτες και περνά εκείνη ως 8η (θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε).

Η Ζαλγκίρις ως 8η θα αντιμετωπίσει την 1η Φενερμπαχτσέ στα πλέι οφ, ενώ η Μπασκόνια ως 7η θα αντιμετωπίσει τη 2η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Νωρίτερα, οι «ερυθρόλευκοι» είδαν την Αναντολού Εφές να επικρατεί με 101-95 της Αρμάνι Μιλάνο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά χρειάζονταν και νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης για να κρατούν στα δικά τους χέρια, με νίκη δηλαδή επί της Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ την Παρασκευή (5/4), την πρόκριση στην οκτάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS