FIFA The Best 2023: Κορυφαίος ο Μέσι - Στον Γκουαρδιόλα το βραβείο του προπονητή και έξι της Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφαία ενδεκάδα

FIFA The Best 2023: Κορυφαίος ο Μέσι - Στον Γκουαρδιόλα το βραβείο του προπονητή και έξι της Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφαία ενδεκάδα

Τα βραβεία FIFA The Best 2023 δόθηκαν στους καλύτερους της χρονιάς που πέρασε, σε τελετή που έγινε στο Λονδίνο, με τη Μάντσεστερ Σίτι και την εθνική Αγγλίας στις Γυναίκες να κυριαρχούν, όμως ήταν ο Λιονέλ Μέσι, λόγω του Παγκόσμιου Κυπέλλου που κατέκτησε με την εθνική Αργεντινής το 2022 και το οποίο προσμετρήθηκε στη διαδικασία, που κατέκτησε το τρίτο βραβείο του, μετά το 2019 και το 2022.

Ωστόσο, ο Αργεντινός, όπως ο Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Κιλιάν Εμπαπέ, που ήταν συνυποψήφιοί του για το βραβείο του καλύτερου το 2023, δεν έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση. Ο Μέσι είναι ούτως ή άλλως ο αγαπημένος της FIFA και αυτό αποδείχθηκε σε ακόμα μία ψηφοφορία, στην οποία, όπως τονίστηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, συμμετείχαν μόνο ποδοσφαιριστές. Το βραβείο για την κορυφαία ποδοσφαιρίστρια της χρονιάς πήγε στην Ισπανίδα Αϊτάνα Μπονμάτι.

Συγκεκριμένα, έξι ποδοσφαιριστές της Σίτι, η οποία κατέκτησε πέντε τίτλους (Champions League, Super Cup Ευρώπης, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, Premier League και FA Cup) τη χρονιά που πέρασε βρέθηκαν στην καλύτερη ενδεκάδα. Ο Τιμπό Κουρτουά της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο τερματοφύλακας, αλλά το βραβείο του καλύτερου πορτιέρε για το 2023 πήγε στον Έντερσον, ενώ ο Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε το βραβείο του καλύτερου προπονητή. Οι τρεις αμυντικοί, Τζον Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας και Κάιλ Γουόκερ παίζουν για τους "πολίτες", ενώ ψηφίστηκαν δύο μέσοι, ο Μπερνάρντο Σίλβα και ο Κέβιν ντε Μπρόινε, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να στελεχώνει την επίθεση.

Κατά τα άλλα, οι Τζουντ Μπέλιγχαμ και Βινίσιους από τη Ρεάλ Μαδρίτης μπήκαν στην ενδεκάδα, την οποία συμπλήρωσαν ο Μέσι και ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Το βραβείο Fair Play πήγε στην εθνική Βραζιλίας, λόγω των μαύρων εμφανίσεων που φόρεσαν στην αναμέτρηση με τη Γουϊνέα, για να στείλουν το μήνυμά τους σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Βινίσιους, που έπεσε θύμα ρατσισμού στη Μαδρίτη. Το βραβείο "Πούσκας", για το πιο όμορφο γκολ, πήγε στον Γκιγέρμε Μαντρούγκα, τον Βραζιλιάνο μέσο της Μποταφόγκο, για το γκολ που σημείωσε στο εκτός έδρας παιχνίδι της 28ης Ιουνίου του 2023 με τη Νοβοριζοντίνο, για το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Βραζιλίας. Το βραβείο για τον κορυφαίο φίλαθλο πήγε σε υποστηρικτή της Κολόν Σάντα Φε, ο οποίος τάιζε με το μπιμπελό ένα νεογέννητο κατά τη διάρκεια παιχνίδιού της χιλιανής ομάδας.

Η κορυφαία ενδεκάδα Ανδρών της FIFA για το 2023

    • Τερματοφύλακας: Τιμπό Κουρτουά.
    • Αμυντικοί: Τζον Στόουνς, Κάιλ Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας.
    • Μέσοι: Μπερνάρντο Σίλβα, Τζουντ Μπέλιγχαμ, Κέβιν ντε Μπρόινε.
    • Επιθετικοί: Έρλινγκ Χάαλαντ, Κιλιάν Εμπαπέ, Λιονέλ Μέσι, Βινίσιους.

Σε ό,τι αφορά τις Γυναίκες, έξι κορίτσια από την εθνική Αγγλίας, δύο Ισπανίδες, η Όλγκα Καρμόνα και η Αϊτάνα Μπονμάτι, μία Αυστραλή, η Σαμ Κερ, και η Αμερικανίδα επιθετικός Άλεξ Μόργκαν αποτελούν την κορυφαία ενδεκάδα του 2023.

Σημειώνεται ότι μόνο οι ποδοσφαιριστές ψήφισαν για τις ενδεκάδες και τα βραβεία. Κορυφαία τερματοφύλακας αναδείχθηκε η Μέρι Ιρπς, ενώ προπονήτρια της χρονιάς η Σαρίνα Βίγκμαν, η Ολλανδή που οδήγησε την εθική Αγγλίας στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 2023, αλλά όχι και στην κατάκτηση του τίτλου, αφού πρωταθλήτριες στέφθηκαν οι Ισπανίδες. Το βραβείο για τη συνολική προσφορά της στο ποδόσφαιρο πήρε η Βραζιλιάνα Μάρτα.

Η κορυφαία ενδεκάδα Γυναικών της FIFA για το 2023

  • Τερματοφύλακας: Μέρι Ιρπς.
  • Αμυντικοί: Λούσι Μπροντζ, Άλεξ Γκρίνγουντ, Όλγκα Καρμόνα.
  • Μέσοι: Έλα Τουν, Αϊτάνα Μπονμάτι, Κίρα Γουόλς, Λόρεν Τζέιμς.
  • Επιθετικοί: Σαμ Κερ, Άλεξ Μόργκαν, Αλέσια Ρούσο.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ