Κοροναϊός - Euro 2020: Στο τραπέζι το σενάριο να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο

Κοροναϊός - Euro 2020: Στο τραπέζι το σενάριο να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο

H πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει τα δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και η UEFA εξετάζει διάφορες λύσεις για την διεξαγωγή του Euro 2020.

H σέντρα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου με την διοργάνωση να γίνεται σε 12 διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης. Επί του παρόντος, σε όλη την «Γηραιά Ηπειρο» η αγωνιστική δράση έχει διακοπεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και μοιάζει πρακτικά αδύνατο να έχουν ολοκληρωθεί τα εθνικά πρωταθλήματα πριν από τις 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες, ένα από τα πιο δημοφιλή σενάριο ήταν το Euro να λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2021, δηλαδή 1,5 χρόνο πριν από το Μουντιάλ του Κατάρ. Πλέον όμως υπάρχει και άλλο σενάριο στο τραπέζι.

Οπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα της «Telegraph», αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετακινηθεί το Euro για τον Δεκέμβριο του 2020. Μία ημερομηνία που δεν θα αλλάζει πάρα πολύ το αρχικό πλάνο και θα επιτρέπει τόσο την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων τη φετινή σεζόν όσο και τη διεξαγωγή αγώνων του Champions League και του Europa League τη νέα σεζόν.

Φυσικά, δεν υπάρχει ακόμα ειλημμένη απόφαση και θα χρειαστεί υπομονή για μερικές ημέρες ακόμα. Καθοριστική ημέρα είναι η Τρίτη καθώς για τότε έχει προγραμματιστεί το έκτακτο μίτινγκ της UEFA και δεν αποκλείεται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις αναφορικά με την τύχη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων από εδώ και πέρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS