NBA 2019: Πρωταθλητές οι Τορόντο Ράπτορς [Videos]

NBA 2019: Πρωταθλητές οι Τορόντο Ράπτορς [Videos]

Ο Καουάι Λέοναρντ και οι Τορόντο Ράπτορς τα κατάφεραν! Κέρδισαν ξανά τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στην έδρα τους, αυτή τη φορά με 114-110 και έκαναν το 4-2 στη σειρά των τελικών του NBA, για να κατακτήσουν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους!

Και μάλιστα το κατάφεραν κερδίζοντας τρίτη συνεχόμενη φορά στην έδρα των πρώην, πλέον, πρωταθλητών. Μετά από ένα καλοκαίρι όπου έδιωξαν τον ΝτεΡόζαν για να πάρουν τον Λέοναρντ, ο τελευταίος τους οδήγησε στον πρώτο τους τίτλο, στο τελευταίο ματς των Γουόριορς μάλιστα, στην έδρα του Οκλαντ (θα παίζουν στο Σαν Φραντσίσκο από του χρόνου).

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο τελευταίο ματς δεν ήταν ωστόσο ο Λέοναρντ, αλλά ο Κάιλ Λάουρι. Ο πλέι μέικερ των Ράπτορς είχε 26 πόντους, 7 ριμπάουντ και 10 ασίστ, με τους Σιάκαμ (26 πόντοι, 10 ασίστ), Λέοναρντ (22 πόντοι) και Βαν Φλιτ (22 πόντοι) να κάνουν σπουδαίο παιχνίδι.

Ο Λέοναρντ ωστόσο ήταν αυτός που πήρε το βραβείο του MVP των τελικών, όπως ακριβώς είχε κάνει και με τους Σαν Αντόνιο Σπερς πριν πέντε χρόνια, κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ.

 


Κλειδί ο τραυματισμός του Τόμπσον

Από την άλλη, με τον Ντουράντ εκτός και τον Κλέι Τόμπσον να τραυματίζεται στην τρίτη περίοδο, είχαν μια τελευταία ευκαιρία να ισοφαρίσουν την σειρά. Στα δέκα δευτερόλεπτα το Τορόντο είχε την μπάλα και απλά έπρεπε να την κρατήσει για να κερδίσει. Οι Γουόριορς αντί να κάνουν φάουλ, πίεσαν και το λάθος έγινε από τον Ντάνι Γκριν.

Οι περσινοί πρωταθλητές πήραν την τελευταία επίθεση και με καλάθι θα έστελναν την σειρά στο έβδομο ματς. Όμως ο Κάρι αστόχησε στο τρίποντο και οι Ράπτορς με βολές του Λέοναρντ στη συνέχεια, κατέκτησαν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, που είναι και το πρώτο που δεν πάει σε ομάδα των ΗΠΑ!

 


Για τους ηττημένους, ο Τόμπσον στο διάστημα που έπαιξε είχε 30 πόντους, με τον Κάρι να σημειώνει 21 και τον Ιγκουοντάλα να ακολουθεί σημειώνει 22 πόντους. Triple Double έκανε ο Ντρέιμοντ Γκριν (11 πόντοι, 19 ριμπάουντ, 13 ασίστ), αλλά μετά από δύο σερί πρωταθλήματα, οι Γουόριορς δεν είναι πια η κορυφαία ομάδα στο NBA.


 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS