Σούπερ Λίγκα: Νικητής στο ΟΑΚΑ ο... Ολυμπιακός

Σούπερ Λίγκα: Νικητής στο ΟΑΚΑ ο... Ολυμπιακός

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 σε ένα χορταστικό παιχνίδι, με τον... Ολυμπιακό να είναι ουσιαστικά ο νικητής της 5ης αγωνιστικής, καθώς έμεινε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Από κοντά, όμως, ακολουθεί η Ξάνθη που νίκησε τον ΝΠΣ Βόλο. Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο ΟΦΗ, που σημείωσε την τρίτη του νίκη του με σκορ 3-1 ενώ σημάδια ζωής έδειξε ο Παναθηναϊκός, που πέρασε νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη.

ΑΡΗΣ-ΑΕΛ 2-3

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Λάρισα. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου παρότι βρέθηκε να χάνει με δυο γκολ, κατάφερε να φύγει νικήτρια από το "Κλεάνθης Βικελίδης" με σκορ 3-2, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μάρκο Νούνιτς και Αμρ Ουάρντα! Άξιοι της μοίρας τους οι "κίτρινοι", είχαν πολλές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και δύο δοκάρια!

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0

Ο Ατρόμητος σημείωσε την πρώτη νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-0 του Παναιτωλικού στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Η ομάδα των δυτικών προαστίων ξεκίνησε με γκολ από τα «αποδυτήρια» και συγκεκριμένα μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Μανούσος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ούμπιντες, κι αφού προηγουμένως ο Βρέσκας συμβουλεύτηκε το VAR.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΑΜΙΑ 2-0

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή, επικρατώντας με 2-0 της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Ύστερα από ένα «άσφαιρο» πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή κι έχασαν ευκαιρίες με τους Σουντανί και Ελ Αραμπί, το σκορ στο «Γ. Καραϊσκάκης» άνοιξε στο 61΄ ο Σουντανί ύστερα από ένα απίθανο transition, στο οποίο η μπάλα έφτασε από τα χέρια του Σα στα δίχτυα της Λαμίας σε 13 δευτερόλεπτα, με τέσσερις πάσες!

ΟΦΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-1 

Τρία γκολ και τρία δοκάρια για τον ΟΦΗ που επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ήττα του στο Πανθεσσαλικό. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου πραγματοποιεί εξαιρετικό ξεκίνημα, καθώς δεν είναι μόνο οι 10 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, πετυχαίνοντας 10 γκολ στο διάστημα αυτό, αλλά έχει και 6 προσπάθειες στα αντίπαλα δοκάρια - καλύτερη επίδοση στην κατηγορία. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΟΦΗ έχει τρεις νίκες και είναι όλες τους με το ίδιο σκορ, 3-1! Δεν είναι τυχαία η δήλωση του προπονητή του ΟΦΗ: "Αυτή θέλουμε να είναι η φιλοσοφία μας, να παίζουμε κυριαρχικό κι επιθετικό ποδόσφαιρο". Οι Κρητικοί επικράτησαν των Αρκάδων για πρώτη φορά μετά από επτά αποτυχημένες προσπάθειες (τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες) ενώ έφτασαν τις έξι νίκες στα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια τους στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης"!
Από την άλλη, η ομάδα του Μπόρχα Χιμένεθ εξακολουθεί να βρίσκεται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας μετά την τέταρτη ήττα της στα πέντε φετινά ματς ενώ τα 10 γκολ παθητικό συνιστούν τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας μαζί με αυτή του Παναιτωλικού! Τουλάχιστον για το ματς στο Ηράκλειο υπάρχει η... δικαιολογία της αποβολής του Ματίας Ιγκλέσιας, στην οποία στάθηκε και ο Ισπανός τεχνικός λέγοντας πως "... χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας μετά την αποβολή του Ιγκλέσιας. Όσο ήταν μέσα στο παιχνίδι τα πηγαίναμε καλά, είχαμε τον έλεγχο, αλλά η αποβολή του άλλαξε τις ισορροπίες".

ΞΑΝΘΗ - ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ 3-1
Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας τρεις νίκες και μια ήττα. Μετά το ματς στα "Πηγάδια", η Ξάνθη βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και μόλις στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, πραγματοποιώντας το καλύτερο ξεκίνημα στην Ιστορία της. Το ακόμη πιο ευχάριστο για την ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ, είναι πως η νίκη ήρθε με το παρθενικό γκολ του Φοσέ Ζορντάν. Παρθενικό γκολ στη Super League και για τον Ατιγιάτ Αλλάχ Γιάχια, ωστόσο αυτό του Μαροκινού δεν ήταν αρκετό για να δώσει ένα θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα του. Τουλάχιστον, δεν χρειάστηκε η βοήθεια του Video Assistant Referee που - έγινε κι αυτό - για μεγάλο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου είχε καταρρεύσει.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1
Ο Παναθηναϊκός σημείωσε την πρώτη φετινή του επιτυχία, χάρη στο παρθενικό γκολ του Γκαγιάς Ζαχίντ με το "τριφύλλι". Θα έλεγε κανείς πως ο 24χρονος Νορβηγός μέσος... έσβησε με το τέρμα αυτό το λάθος που είχε κάνει στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και είχε ανοίξει το δρόμο στην ευρεία νίκη του Άρη με 4-0. Δεν ήταν τυχαία η δήλωση του Γιώργου Δώνη πως "... στηρίζουμε τους παίκτες μας, τον πάγκο". Παράλληλα, το γκολ του Ζαχίντ ήταν το πρώτο φετινό που πετυχαίνει ο Παναθηναϊκός σε open play καθώς τα τρία προηγούμενα είχαν έρθει από το σημείο του πέναλτι (Λαμία, ΟΦΗ και Ολυμπιακό)! Ακόμη, η ομάδα του Δώνη για πρώτη φορά στη φετινή Super League κράτησε αλώβητη την εστία της ενώ έφυγε μόλις για δεύτερη φορά νικήτρια από τη Νέα Σμύρνη στις εννέα τελευταίες επισκέψεις της. Από την άλλη, ο Νικόδημος Παπαβασιλείου έχασε το αήττητο που διατηρούσε επί δυο αγωνιστικές (μια νίκη και μια ισοπαλία) και με το -2 στη συγκομιδή του, βλέπει το έργο της παραμονής να δυσκολεύει, έστω κι αν δεν είχε παράπονα από τους παίκτες του, αναγνωρίζοντας πως "...μια στιγμή του Ζαχίντ έφτασε για να χάσουμε το παιχνίδι".

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2
Και τι δεν είχε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ... Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που και οι δυο προπονητές ανέφεραν πως ήταν ένα παιχνίδι που ευχαριστήθηκε ο κόσμος! Αρχικά, η ΑΕΚ έμεινε αήττητη για τέταρτο συνεχόμενο αγώνα πρωταθλήματος με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της, έχοντας νωρίτερα τρεις διαδοχικές νίκες - και μια επιπλέον νίκη στο Europa League. Ο Μίλος Ντέλετιτς, μόλις στη δεύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της ΑΕΚ στη Super League - είχε παίξει νωρίτερα 9 λεπτά όλα κι όλα - κατάφερε να πετύχει το παρθενικό του γκολ με την "Ένωση". Παράλληλα, με το γκολ που σημείωσε ο 25χρονος Σέρβος εξτρέμ, επέκτεινε το εντός έδρας αήττητο σερί της ΑΕΚ έναντι του ΠΑΟΚ στα εννέα παιχνίδια (πέντε ήττες και τέσσερις ισοπαλίες από το 0-2 του Γενάρη του 2012)!
Από την άλλη, οι "ασπρόμαυροι" κατάφεραν να μείνουν αήττητοι για 40ο διαδοχικό αγώνα, διευρύνοντας το ρεκόρ τους ενώ παράλληλα έχουν σκοράρει σε όλα τα ματς αυτά! Στα... αρνητικά, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε δύο γκολ για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι (3-2 τον Ατρόμητο, 2-2 με Άρη, νωρίτερα) ενώ, προφανώς, αυτό ήταν το δεύτερο σερί ματς του που τελειώνει με σκορ 2-2. Ο Κάρολ Σφιντέρσκι πήρε τα... ηνία στον πίνακα των σκόρερ, καθώς με τα δυο που σημείωσε στο ΟΑΚΑ έφτασε τα 4 στη φετινή Super League, με την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα να έχει την καλύτερη επίθεση με 11 τέρματα, αλλά να αποτυγχάνει, παράλληλα, να κρατήσει την εστία του αλώβητη και στο παιχνίδι αυτό - συνολικά 8 γκολ παθητικό! Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ μένει αήττητος μακριά από την Τούμπα για 19 αγώνες, με το ρεκόρ του να είναι οι 20 - από τα τέλη του 1975 ως τις αρχές του 1977!
Ακόμη και στα VAR υπήρχε ισορροπία. Δυο φορές χρειάστηκε, αμφότερες σε γκολ της ΑΕΚ - το πρώτο δεν μέτρησε, το δεύτερο κατοχυρώθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS