Euroleague: Ο Ράις νίκησε τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι των «αιωνίων»

Euroleague: Ο Ράις νίκησε τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι των «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε νικητής στο συγκλονιστικότερο ντέρμπι «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ του Ολυμπιακού με 99-93 στην παράταση (86-86 κ.δ.), κι αφού είχε «φλερτάρει» με την ήττα στν κανονική διάρκεια.

Οι «πράσινοι» οφείλουν τη νίκη τους στον Ταϊρίς Ράις, που με 41 πόντους έκανε το παιχνίδι της ζωής του στην Ευρωλίγκα, παίζοντας μόνος του την άμυνα του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ καλοί και θα θυμούνται για πολύ καιρό αυτό το παιχνίδι, αφού κρατούσαν τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα αλλά την έχασαν από δύο άστοχες αποφάσεις του Μπόλντγουιν.

Στην προτελευταία επίθεση του 40λεπτου, που ήταν για τον Ολυμπιακό, κράτησε την μπάλα αντί να οργανώσει μια σωστή επίθεση και με το χρόνο να τελειώνει την πέταξε άτσαλα και αστόχησε, με το σκορ στο 86-84 για την ομάδα του, ενώ στη φάση που ακολούθησε αντί να κάνει φάουλ στον Παπαγιάννη, με τον οποίο βρέθηκε κάτω από το «ερυθρόλευκο» καλάθι, άφησε τον ψηλό του Παναθηναϊκού να ισοφαρίσει!

Ακόμη κι έτσι απέμεναν 3΄΄4 δευτερόλεπτα και η μπάλα ήταν στους φιλοξενούμενους. Ο Κεμζούρα πήρε τάιμ άουτ για να οργανώσει την τελευταία επίθεση, αλλά οι παίκτες του δεν κατάφεραν καν να κάνουν την επίθεση κάνοντας λάθος στην επαναφορά και χάνοντας την ευκαιρία για ένα σουτ.

Ήταν η όγδοη νίκη του Παναθηναϊκού σε 12 αγώνες στη φετινή διοργάνωση, ενώ ο Ολυμπιακός είδε το ρεκόρ του να υποχωρεί στο 5-7. Την επόμενη εβδομάδα οι «πράσινοι» θα παίξουν στη Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα και οι Πειραιώτες στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ.

Στο αγωνιστικό μέρος, ύστερα από ένα ισορροπημένο δεκάλεπτο (18-17), ο Παναθηναϊκός έφτασε να προηγείται με διαφορά επτά πόντων στο ημίχρονο (46-39) και 13 με το τρίποντο και φάουλ του Φριντέτ να την στέλνει στο 23΄ (54-41).

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια νούμερα και να τη διατηρήσει έτσι, αλλά δεν είχε κάποιον να φυλάξει τον Ράις, που με τέσσερα συνεχή εύστοχα σουτ, τρία τρίποντα κι ένα δίποντο, έφτασε στο +8 (74-66) στα 6'56'' πριν τη λήξη.

Ένα τάιμ άουτ του Κεμζούρα, όμως και η «φωτιά» που πήρε ο Πολ έφεραν το 81-84 στο 37΄, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει, να προσπερνά και το φινάλε της κανονικής διάρκειας να γράφεται όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Στην παράταση οι φιλοξενούμενοι εξακολούθησαν να χάνουν τις βολές (20/31 συνολικά), σε αντίθεση με τους «πράσινους» που με 5/5 από τον Φρεντέτ και τον Ράις πήραν το προβάδισμα και το κράτησαν ως το τέλος.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ