Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-3: Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δηλώνει «παρών» στη διεκδίκηση του τίτλου με σπουδαίο διπλό

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-3: Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δηλώνει «παρών» στη διεκδίκηση του τίτλου με σπουδαίο διπλό

Ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαίο «διπλό» στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, με σκορ 3-2, για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε προβάδισμα με το... καλησπέρα χάρη σε γκολ του Ντεσπόντοφ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, πριν ο Μπερνάρ στο 29' φέρει το ματς στα ίσια. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Τόμας έδωσε ξανά προβάδισμα στον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ ο Σβαμπ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 89' «κλείδωσε» το τρίποντο για τους φιλοξενούμενους.

Η εικόνα του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ με το… καλησπέρα. Πριν καν «ζεσταθούν» οι παίκτες των δύο ομάδων, ο Μπράντον Τόμας έκανε σο 2’ εντυπωσιακή ενέργεια απ’ τα αριστερά, περνώντας τρεις παίκτες, «έσπασε» την μπάλα προς τον Ράφα Σοάρες ο οποίος σέντραρε προς τον Ντεσπόντοφ που εκτέλεσε με τη μία για το 0-1 του δικεφάλου του Βορρά.

Στο 7’ ο Σπόραρ έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο 0-2 στο 17’ όταν από πίεση ψηλά στην μπάλα, ο Ντεσπόντοφ έκλεψε και γύρισε από πλάγια θέση προς τον Μπράντον Τόμας που πλάσαρε, αλλά ο Ντραγκόφσκι έδιωξε με τα πόδια.

Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού είχε «απάντηση» και στην καρφωτή κεφαλιά του Κεντζιόρα στο 18’ μετά το κόρνερ του Μουργκ, ενώ στο 29’ οι «πράσινοι» έφεραν το ματς στα ίσα. Από σέντρα του Κώτσιρα από τα δεξιά, ο Κεντζιόρα έδιωξε με το κεφάλι, σ’ ένα σημείο όπου ο Μπερνάρ εκτέλεσε με τη μια, πριν η μπάλα «σκάσει» στο έδαφος και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 31’ ο Κεντζιόρα «θυσίασε» μία κίτρινη κάρτα για να ανακόψει με φάουλ οριακά έξω απ’ την περιοχή την επέλαση του Μπερνάρ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα στο 36’. Ο Μεϊτέ πήρε μέτρα με την μπάλα, έβγαλε κάθετη μπαλιά στην πλάτη του Βαγιαννίδη προς τον Μουργκ. Ο Αυστριακός έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Μπράντον Τόμας ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 του ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ, με τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει εντυπωσιακά το κοντινό πλασέ του Μπράντον Τόμας, ενώ στο 52’, μετά από ωραία ανάπτυξη του Παναθηναϊκού από τα αριστερά και παράλληλο γύρισμα προς τον Ιωαννίδη, ο Έλληνας φορ πλάσαρε μεμιάς, με τη μπάλα να βρίσκει στον Παλάσιος, να αλλάζει λίγο πορεία και να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι και να φεύγει έξω.

Στο 57’ ο Κοτάρσκι έδιωξε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Μπακασέτα, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η επέμβασή του στην κοντινή κεφαλιά του Γεντβάι στο 68’. Στο 83’ ο Κοτάρσκι «νίκησε» ξανά τον Μπακασέτα, ενώ στο 89’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε διπλή προσπάθεια του Σαμάτα. Ο Ντραγκόφσκι έδιωξε το πρώτο πλασέ του φορ του ΠΑΟΚ, όμως στη δεύτερη προσπάθεια του Σαμάτα, ο Παλάσιος έδιωξε με το χέρι πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή. Ο Αργεντινός αποβλήθηκε, ο Σβαμπ δεν λάθεψε απ’ την άσπρη βούλα κι έκανε το 1-3 για τον ΠΑΟΚ.

Στο 90’+2’, από ασίστ του Γερεμέγεφ, ο Μπερνάρ πάτησε στην περιοχή κι εκτέλεσε εύστοχα για το 2-3, όμως ο Παναθηναϊκός δεν είχε πλέον άλλο χρόνο στη διάθεσή του για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο…

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ