Σούπερ Λίγκα: Προελαύνουν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ

Σούπερ Λίγκα: Προελαύνουν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ

Είτε εύκολα είτε δύσκολα, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ συνέχισαν με νίκες τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League, με τους τρεις συλλόγους να βρίσκονται στην πρώτη τετράδα - την οποία συμπληρώνει η δεύτερη της βαθμολογίας, Ξάνθη, που κέρδισε το Σάββατο!

Στο άλλο Κυριακάτικο παιχνίδι, ο Ατρόμητος εμφάνισε σημεία... ζωής περνώντας νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-3
Πήρε... φορά ο Ατρόμητος που, μετά το 2-0 επί του Παναιτωλικού, έφτασε στη δεύτερη φετινή του επιτυχία. Και τι επιτυχία! Μπορεί ο Χοακίν Τόρες να σημείωσε δύο όμορφα γκολ για την ομάδα του νεοφώτιστου Βόλου, ωστόσο οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου είχαν τις απαντήσεις. Ο Θανάσης Ανδρούτσος, που ήρθε από τον Ολυμπιακό, και ο Πέτρος Γιακουμάκης που αποκτήθηκε από τον Λεβαδειακό, έκαναν... σεφτέ με τους Περιστεριώτες ενώ ο Γιώργος Μανούσος αποτελεί σταθερή αξία, φτάνοντας τα 3 γκολ στη φετινή Super League. Ο Ατρόμητος έχει καταφέρει να σκοράρει και στα 6 φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος. Από την άλλη, ο 22χρονος Ισπανός Τόρες έχει πετύχει μεν 4 γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις, ωστόσο η ομάδα του έχει δεχθεί 12 γκολ ήδη - χειρότερη άμυνα μαζί με αυτή του Αστέρα Τρίπολης!

ΟΦΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-1

Τετάρτη θέση, καλύτερη επίθεση με 14 γκολ ενεργητικό, τέσσερις νίκες σε έξι αγωνιστικές. Τι άλλο να ζητήσει ο Γιώργος Σίμος από την ομάδα του που μόλις τον Μάιο πάλευε μέσω των μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία; Ο νεαρός Έλληνας προπονητής βλέπει τους παίκτες του να ανεβάζουν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο έχουν σημειώσει τα 11 από τα 14 συνολικά τέρματα τους! Ακόμα παραπέρα, οι Κρητικοί κέρδισαν για πρώτη φορά τον Πανιώνιο μετά από έξι αποτυχημένες προσπάθειες (δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες).
Οι "κυανέρυθροι", που κατέρρευσαν μετά το γκολ που τους ακυρώθηκε μέσω VAR (με το σκορ στο 1-1), παραμένουν στο - 2. Ο Νικόδημος Παπαβασιλείου πήρε τέσσερις βαθμούς στα δύο πρώτα παιχνίδια του στον πάγκο του Πανιώνιου, αλλά ακολούθησαν δύο σερί ήττες. Το "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης" αποδεικνύεται απόρθητη έδρα και για τους Νεοσμυρνιώτες - που έχουν 10 ήττες στις 14 τελευταίες εξόδους τους - με τον ΟΦΗ να μην έχει ηττηθεί εκεί στους οκτώ πιο πρόσφατους αγώνες του.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ 1-2

Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Μαρτίου 2018 όταν ο ΠΑΟΚ γνώριζε την ήττα με 3-2 στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" της Τρίπολης. Έκτοτε, οι Θεσσαλονικείς μετρούν 41 αγώνες αήττητοι, οι 21 εκ των οποίων εκτός έδρας! Με τη νίκη στην Τρίπολη, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, που είχε ο Παναθηναϊκός, ενώ κυνηγά πλέον αυτή του Ολυμπιακού (34 εκτός έδρας αγώνες). Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα έχει σκοράρει σε όλα αυτά τα ματς, αλλά η εστία της έχει παραβιαστεί σε όλους τους αγώνες της φετινής Super League! Οι Δημήτρης Λημνιός και Κάρολ Σφιντέρσκι συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν στο ΟΑΚΑ, με τον Πολωνό να ανεβαίνει στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ με 5 γκολ στο ενεργητικό του!
Ο Φερέιρα δήλωσε πως ο Αστέρας αδικείται από τη βαθμολογική του θέση (μια νίκη, πέντε ήττες) αλλά με 12 γκολ παθητικό και την εστία παραβιασμένη σε όλους τους φετινούς αγώνες, δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις. Επιπλέον, για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία τους στη μεγάλη κατηγορία οι Αρκάδες χάνουν σε δεύτερο σερί εντός έδρας ματς από τον ΠΑΟΚ, χωρίς μάλιστα να τον έχουν κερδίσει πια στα πέντε τελευταία παιχνίδια ανεξάρτητα από τη διοργάνωση (τέσσερις ήττες, μια ισοπαλία). Τουλάχιστον τώρα σκόραραν, σε αντίθεση με τα τέσσερα προηγούμενα... Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί πως και στο περυσινό 0-3 αλλά και στο φετινό 1-2, παίκτης του Αστέρα σκόραρε σε βάρος της ομάδας του: τότε ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, τώρα ο Άνχελ Μαρτίνεζ Ορτέγκα!

ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 

Πρώτο φετινό γκολ του Γιώργου Μασούρα στη Super League, πρώτη ανατροπή για τον Ολυμπιακό. Για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν το τέταρτο και χάρη σε αυτό οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν για μια ακόμη χρονιά από το "Κλεάνθης Βικελίδης". Για την ακρίβεια, ο Ολυμπιακός μετράει πλέον έξι σερί νίκες επί του Άρη ανεξαρτήτως έδρας και συνολικά 10 στα 11 μεταξύ τους πιο πρόσφατα παιχνίδια! Κάπως έτσι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς παρέμεινε στην κορυφή και έφτασε τις 14 νίκες στα 15 πιο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά την πρώτη ήττα στη σεζόν, το 3-1 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι για το Champions League.
Από την άλλη, τα πράγματα αρχίζουν να ζορίζουν για τον Άρη. Τρίτη ήττα στη σεζόν, μόλις μία νίκη στις έξι πρώτες αγωνιστικές και μόνο 5 βαθμοί η συγκομιδή. Κι αν μπροστά οι "κίτρινοι" δημιουργούν φάσεις και πετυχαίνουν γκολ, άμυνα έχει παραβιαστεί σε πέντε από τα έξι ματς. Επιπλέον, εμφανίζουν πρόβλημα στο να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ. Προηγήθηκαν δις επί του ΠΑΟΚ, αλλά τελικά έμειναν με το βαθμό. Προηγήθηκαν με δυο γκολ της Λάρισας, εν τέλει ηττήθηκαν. Προηγήθηκαν και επί του Ολυμπιακού, αλλά και πάλι ηττήθηκαν. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Η... αύρα του Απόστολου Τερζή, που αντικατέστησε - αρχικά τουλάχιστον - προσωρινά τον Σάββα Παντελίδη, μοιάζει να χάνεται και ίσως η διακοπή του πρωταθλήματος είναι μια καλή ευκαιρία για αλλαγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS