Ρομπίνιο: Συνελήφθη στη Βραζιλία και θα εκτίσει 9 χρόνια φυλακής για βιασμό

Ρομπίνιο: Συνελήφθη στη Βραζιλία και θα εκτίσει 9 χρόνια φυλακής για βιασμό

Ο Ρομπίνιο, άλλοτε αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μίλαν μεταξύ άλλων συνελήφθη στο Σάντος αφού το STJ (Ανώτατο Δικαστήριο) αποφάσισε ότι ο 40χρονος πρώην παίκτης πρέπει να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε για βιασμό στη Βραζιλία.

Η Δικαιοσύνη εκτέλεσε την απόφαση του Δικαστηρίου, οπότε ο Ρομπίνιο θα παραμείνει στη φυλακή για εννέα χρόνια, ένοχος για ομαδικό βιασμό που διαπράχθηκε στην Ιταλία το 2013.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Σάντος έλαβε την επιστολή από το STJ το απόγευμα και τις πρώτες πρωινές ώρες εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης. Ο Ρομπίνιο μεταφέρθηκε ώρες αργότερα στο αρχηγείο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Το σύστημα φυλακών της Βραζιλίας έχει οριστεί ως «κόλαση στη Γη»: αποκεφαλισμοί, σεξουαλική βία...

Ο Ρομπίνιο θα εισέλθει σε ένα κορεσμένο σύστημα φυλακών στη Βραζιλία, το οποίο έχει ονομαστεί στον Τύπο ως «κόλαση στη Γη» (αποκεφαλισμένοι κρατούμενοι, άγριοι βαρόνοι ναρκωτικών, μπάνια με τρύπες στο πάτωμα, κακές συνθήκες υγιεινής, σεξουαλική βία ...). Μια έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις φυλακές της Βραζιλίας κατήγγειλε ανεπαρκή κονδύλια για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων τους και υπογράμμισε τη φθορά τους.

«Ο υπερπληθυσμός είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στις φυλακές της Βραζιλίας και πουθενά δεν είναι πιο σοβαρό από το Περναμπούκο... Το κράτος έχει κλείσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε πτέρυγες σχεδιασμένες για το ένα τρίτο αυτού του αριθμού και έχει παραδώσει τα κλειδιά σε κρατούμενους που χρησιμοποιούν βία και εκφοβισμό για να διαχειριστούν τους χώρους των φυλακών ως προσωπικά φέουδα», εξήγησε η διευθύντρια του Human Rights Watch.

Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2021 το Τριμελές Εφετείο του Μιλάνο απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει ο Ρομπίνιο για την καταδίκη του σε εννιαετή κάθειρξη για συμμετοχή του στον ομαδικό βιασμό μιας 23χρονης κοπέλας, μαζί με πέντε φίλους του το καλοκαίρι του 2013, όταν και αγωνιζόταν στη Μίλαν. Η ιταλική δικαιοσύνη ζήτησε από τη Βραζιλία να διασφαλίσει ότι ο πρώην παίκτης της Σελεσάο θα εκτίσει την ποινή του στη χώρα του εάν δεν μπορεί να εκδοθεί και τελικά θα γίνει πράξη. Το ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας να αποφάσισε την Τετάρτη (20/03) με ψήφους εννέα υπέρ και δυο κατά να εκτίσει ο 40χρονος παλαίμαχος φορ την ποινή φυλάκισής του εντός της χώρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ