Super League: «Φωτιά» στην κορυφή της βαθμολογίας, με τρεις ομάδες σε απόσταση 2 βαθμών

Super League: «Φωτιά» στην κορυφή της βαθμολογίας, με τρεις ομάδες σε απόσταση 2 βαθμών

Το γκολ του Τόμας Κεντζιόρα στο 89ο λεπτό χάρισε στον ΠΑΟΚ την ισοπαλία (1-1) στο ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, σε αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Ο Νίκλας Ελίασον είχε ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που έχασε ευκαιρία να περάσει μόνη στην πρώτη θέση.

Ο δυνατός αέρας δε βοηθούσε στο να παιχτεί συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Κι είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 15', όταν ο Λιβάι Γκαρσία βρήκε με το κεφάλι τον Ελίασον που εφόρμησε, όμως δεν άντεξε στο μαρκάρισμα των αντιπάλων ώστε να βρεθεί απέναντι στον Ντόμινικ Κοτάρσκι. Η επόμενη φάση ήρθε στο 40', με την ατομική ενέργεια του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς να ολοκληρώνεται με άστοχο σουτ του Σέρβου.

Στο επόμενο λεπτό, ο Μαγκομέντ Οζντόεφ βρέθηκε στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο για να απειλήσει τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Η κεφαλιά του Αλεξάντερ Κάλενς στο 42', από σέντρα του Λάζαρου Ρότα, κατέληξε στην αγκαλιά του Κοτάρσκι για να χαθεί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η πιο σημαντική ευκαιρία. Ο Σουαλιό Μεϊτέ πέρασε από τους Γενς Γιόνσον και Κάλενς, αλλά από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στάνκοβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να ανοίγει το σκορ. Από βαθιά μπαλιά του Γιόνσον, ο Λιβάι βγήκε στην πλάτη της άμυνας και γύρισε στον Ελίασον που έκανε από κοντά το 0-1. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 56', όταν από φάουλ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, η μπάλα έπεσε στον Αλί Σαμάτα που σούταρε ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Καλή στιγμή για τους «ασπρόμαυρους» στο 69' με τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ να βγαίνει στην αντεπίθεση, αλλά το διαγώνιο πλασέ του σταμάτησε στην κλειστή του γωνία ο Στάνκοβιτς. Ο Λουτσέσκου έκλεισε νωρίς τις αλλαγές του, με τους «κιτρινόμαυρους» να κλείνουν τους διαδρόμους με συνέπεια και… τύχη.

Η εξαιρετική προσπάθεια του Γιάννη Κωνσταντέλια τον έφερε σε θέση βολής στο 80', αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Στάνκοβιτς. Το οποίο, δοκάρι έσωσε την ΑΕΚ στο 81', στο σουτ του Ντεσπόντοφ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Η πίεση απέφερε εν τέλει αποτέλεσμα σου 89', με τον Κεντζιόρα να ισοφαρίζει με κεφαλιά από το φάουλ Τάισον.

Το 1-1 δεν άλλαξε στις καθυστερήσεις, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό και να κάνουν… χαρούμενο τον Παναθηναϊκό που μαζί με τους Θεσσαλονικείς είναι στην πρώτη θέση και το +2 από την ΑΕΚ.

Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός 0-3: Άνετο «διπλό» για το «τριφύλλι»

Η εικόνα του αγώνα
Παρά τις πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του σε ένα εκτεταμένο ροτέισον από την πλευρά του Φατίχ Τερίμ (8 αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό), ο Παναθηναϊκός προσπάθησε απ’ τα πρώτα λεπτά να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και μόλις στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Σε εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ από τα αριστερά, ο Βέρμπιτς σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο βάθος των διχτύων του Χόβαν.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να ψάχνουν με οργανωμένες επιθέσεις και δεύτερο γκολ και στο 20’ έφτασαν πολύ κοντά στο να το πετύχουν όταν ο Μπερνάρ συνδυάστηκε εντυπωσιακά με τον Βιλένα, ο Ολλανδός πάτησε στην περιοχή και σούταρε με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ λίγο άουτ.

Στο 28’ ο Σπόραρ «διάβασε» την γκέλα του Μπέργκστρεμ, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, όμως η σέντρα-σουτ που επιχείρησε δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Χόβαν, αφού κι ο Παλάσιος ήταν πολύ πιο πίσω απ’ την μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-0 στο 31’. Ο Μπερνάρ πίεσε έξω απ’ την περιοχή του Πανσερραϊκού κι έκλεψε την μπάλα, «σέρβιρε» με τη μία στον Παλάσιος κι ο Αργεντινός εξτρέμ δεν χρονοτρίβησε, εκτελώντας στη γωνία του Χόβαν για το δεύτερο γκολ των «πράσινων».

Ο Πανσερραϊκός είχε τη δική του «μεγάλη» στιγμή στο ματς στο 45’, όταν από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα του Παναθηναϊκού απομάκρυνε προς τον Ντανκερλούι, ο οποίος σούταρε έξω απ’ την περιοχή με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν και να καταλήγει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και στο 59’ έχασε άλλη μία πολύ καλή ευκαιρία. Ο Κώτσιρας που είχε περάσει αλλαγή στο 57’, παίζοντας κεντρικός χαφ, έκλεψε την μπάλα και σούταρε έξω απ’ την περιοχή, ο Χόβαν απέκρουσε κι ο Παλάσιος από πλάγια δεν μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα, σημαδεύοντας πάνω απ’ τα δοκάρια.

Στο 70’ από κόρνερ του Ουάρντα, η άμυνα του Παναθηναϊκού «κόλλησε» κι ο Σοφιανός μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Λοντίγκιν έπεσε σωτήρια στη γωνία του και μπλόκαρε σταθερά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (74’) από γύρισμα του Σπόραρ, ο Βιλένα έπιασε εντυπωσιακή κεφαλιά-ψαράκι, με τον Χόβαν να αποκρούει και να αντιδράει σταθερά και στο δεύτερο (πιο αδύναμο) σουτ του Μπερνάρ.

Στο 82’ ο Κώτσιρας βρήκε με τη μία τον Μπερνάρ, ο οποίος πέρασε και πλάσαρε, αλλά ο Χόβαν έδειξε ξανά καλά αντανακλαστικά κι απέκρουσε, ενώ στο 88’ το πολύ καλό σουτ του Ζέκα πέρασε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια του Πανσερραϊκού.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γερεμέγεφ που μόλις είχε περάσει στο γήπεδο ως αλλαγή στέφθηκε ξανά σκόρερ, πετυχαίνοντας το 6ο τέρμα του στο πρωτάθλημα. Από σέντρα του Λημνιού και σουτ του Μαντσίνι, ο Σουηδός φορ μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα για το τελικό 3-0 του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Super League:

  • Ολυμπιακός-ΟΦΗ 4-0
  • ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης 0-0
  • Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-0
  • Κηφισιά-Βόλος 0-0
  • Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός 0-3
  • Λαμία-Αστέρας Τρίπολης 2-1
  • ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1
    Η βαθμολογία μετά από 22 αγώνες:
  • ΠΑΟΚ 51
  • Παναθηναϊκός 50
  • ΑΕΚ 49
  • Ολυμπιακός 44
  • Άρης 35
  • Λαμία 33
  • Αστέρας Τρίπολης 29
  • Πανσερραϊκός 23
  • Ατρόμητος 23
  • ΟΦΗ 20
  • Παναιτωλικός 18
  • Βόλος 17
  • Κηφισιά 16
  • ΠΑΣ Γιάννινα

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ