Ταφόπλακα στο Τάμπερε για την Εθνική ποδοσφαίρου

Ταφόπλακα στο Τάμπερε για την Εθνική ποδοσφαίρου

Στο ίδιο έργο... θεατές.

Οριστικά και αμετάκλητα σε ακόμα ένα... χτίσιμο μιας ακόμα... επόμενης ημέρας μπαίνει η Ελλάδα, καθώς υπέστη ακόμα μία ήττα στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020, αυτή τη φορά από τη Φινλανδία με 1-0 στο Τάμπερε.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 52' με πέναλτι του Πούκι. Στην παράβαση υπέπεσε ο Δημήτρης Κουρμπέλης που ανέτρεψε τον Καμαρά σε μία εντελώς ανύποπτη φάση στα πλάγια της μεγάλης περιοχής, καθώς στην προσπάθειά του να βγει πρώτος στην μπάλα, βρήκε τον κεντρικό μέσο της Ρέιντζερς.

Πλέον, η Ελλάδα και με το χάος που άφησε η εποχή Αναστασιάδη, παρέμεινε στους 4 βαθμούς στον όμιλο και οι ελπίδες της για τη 2η θέση είναι μόνο μαθηματικές, αφού η Φινλανδία έχει... χαθεί στους 12 και απομένουν ακόμα 5 αγωνιστικές, μέσα στις οποίες η Εθνική αντιμετωπίζει εκτός την Ιταλία.

 234403

Το ματς

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έπαιζε εκτός έδρας και με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, οι παίκτες του Φαν’τ Σιπ ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, μεταβιβάζοντας το παιχνίδι περισσότερα από τα αριστερά στον Μασούρα και λιγότερο στα δεξιά στον Κολοβό.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Φινλανδία άρχισε να ισορροπεί και στο 15’ δημιούργησε την πρώτη προϋπόθεση ευκαιρίας με τον Τουόμινεν από τα αριστερά, αλλά ο Μανωλάς με προβολή την τελευταία στιγμή απομάκρυνε την μπάλα. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κλασική ευκαιρία. Εξαίρεση η φάση του 28’, όταν ο Λουντ έκανε ένα πολύ επικίνδυνο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Από το 30’ μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η Ελλάδα πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό διάστημα, αφού μπόρεσε να δημιουργήσει τρεις κλασικές ευκαιρίες. Αρχικά, στο 31’ ο Κουλούρης έπιασε με τη μία το σουτ από πλάγια θέση από μπαλιά του Μπουχαλάκη, αλλά η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών, στο 35’ ο Χραντέσκι υποχρεώθηκε σε διπλή προσπάθεια για να μπλοκάρει το δυνατό σουτ του Σταφυλίδη και στο 38’ ο Μασούρας έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Με αυτή την τελευταία εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, η Ελλάδα είχε αυξημένη αισιοδοξία για το δεύτερο ημίχρονο, αλλά με την έναρξη δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα. Στο 51’ο Κουρμπέλης υπέπεσε σε ένα πέναλτι στο οποίο θα μπορούσε να αποφύγει. Στην προσπάθειά του να βγει πρώτος στην μπάλα από τον Καμαρά (που είχε πλάτη στην εστία του Μπάρκα και δεν αποτελούσε κίνδυνο), βρήκε τα πόδια του μέσου της Ρέιντζερς, δίνοντας το δικαίωμα στον ρέφερι να δώσει παράβαση.

Την ευθύνη του πέναλτι ανέλαβε ο Τεέμου Πούκι ανοίγοντας το σκορ στο 52’, αφού ο Μπάρκας έπεσε στη δεξιά του γωνία και η μπάλα πήγε αριστερά.

Έκτοτε, την Ελλάδα την κατέλαβε τόσο ο πανικός, ξέροντας ότι σε πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα ουσιαστικά θα έμενε εκτός διεκδίκησης πρόκρισης, όσο και η απογοήτευση, αφού το γκολ που δέχθηκε ήταν χωρίς απειλή και εντελώς κόντρα στη ροή του αγώνα. Μέσα σε όλα αυτά, αν υπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι η Εθνική δεν φημίζεται για τα χαρίσματά της σε δημιουργικό επίπεδο, εύκολα συνθέτεται το... παζλ μιας φλύαρης κατοχής της μπάλας, χωρίς να υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος στόχος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο καλές φάσεις ήρθαν πολύ αργά στο ματς. Αρχικά στο 77’ ο Παυλίδης που είχε μπει αλλαγή αντί του Κουλούρη έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Χραντέσκι να μπλοκάρει εύκολα, ενώ στο 93’ ο Βρουσάι επιχείρησε κάτι μεταξύ πλασέ και σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ

Οι συνθέσεις:

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέσκι, Ραϊτάλα, Αρατζούρι, Τοΐβιο, Ούρονεν, Λουντ, Σπαρβ, Καμαρά, Σοΐρι (93’ Σούλερ), Πούλκι (85’ Καργιαλάινεν) Τουόμινεν (87’ Γιένσεν)

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Μπάρκας, Τοροσίδης (70’ Μπακάκης), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Κολοβός, Μασούρας, Βρουσάι (60’ Πέλκας), Κουλούρης (76’ Παυλίδης)


googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS