Το υγειονομικό πρωτόκολλο της Λίγκας και τα επόμενα βήματα της επιστροφής

Το υγειονομικό πρωτόκολλο της Λίγκας και τα επόμενα βήματα της επιστροφής

Η Σούπερ Λιγκ αποφάσισε ομόφωνα να επιστρέψει στη δράση στις 6-7 Ιουνίου με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ με στόχο να τελειώσει η σεζόν κανονικά στο χορτάρι.

Από την περασμένη Δευτέρα που πάρθηκε η απόφαση στην τηλεδιάσκεψη της Λίγκας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά του συνεταιρισμού για να έρθει η τελική και τυπική όπως όλα δείχνουν έγκριση από την Κυβέρνηση.

Η Λίγκα από την περασμένη Δευτέρα, λίγο μετά την ομόφωνη απόφαση για επανέναρξη έστειλε επιστολή στην Κυβέρνηση για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Από τα αρμόδια όργανα ζητήθηκε από την Λίγκα να σταλεί έως και την Τρίτη (26/5) το υγειονομικό πρωτόκολλο ώστε να εξεταστεί από την Υγειονομική Επιτροπή του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Από την περασμένη Παρασκευή η Λίγκα έστειλε στην Υγειονομική Επιτροπή πολυσέλιδο σχέδιο, το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος με κάθε λεπτομέρεια.

Από το πώς θα φτάνουν οι ομάδες στο γήπεδο, πως θα εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο, πως θα απολυμαίνουν τα ball-boys τις μπάλες, τα γάντια και τις μάσκες που θα φοράνε άπαντες πλην των ποδοσφαιριστών που θα αγωνίζονται και των διαιτητών, τα αντισηπτικά που θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους των γηπέδων, πόσοι άνθρωποι από τα ΜΜΕ θα καλύπτουν τους αγώνες κλπ.

Το σχέδιο της Λίγκας προφανέστατα είναι εναρμονισμένο στα πρωτόκολλα υγείας που υπάρχουν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού ενώ υπάρχουν και δεδομένα που έχουν προκύψει και από άλλες ευρωπαϊκές Λίγκες.

Από εδώ και πέρα η Υγειονομική Επιτροπή θα κρίνει το πλάνο της Λίγκας και θα αποφασίσει σχετικά ώστε σήμερα ή το αργότερο αύριο να δοθεί το «πράσινο φως» για επανέναρξη των αγώνων βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να είναι αυτός που θα οριστικοποιήσει την επιστροφή στην κανονικότητα και στο πρωτάθλημα της χώρας μας.

Με το που συμβούν αυτά θα γίνει άμεσα νέο Δ.Σ. στην Λίγκα, με τηλεδιάσκεψη βεβαίως, όπου θα οριστούν οι αγωνιστικές των πλέι οφ και θα γίνει η κλήρωση για τα πλέι άουτ.

Δεν προκύπτει έως τώρα πως θα πάμε σε κάποια αλλαγή από την κλήρωση που έγινε προ κορωνοϊού για τα πλέι οφ.

Όλα δείχνουν πως οι ομάδες της Λίγκας θα ξέρουν μέσα στο επόμενο 48ωρο, το πολύ, πως 6-7 Ιουνίου αγωνίζονται κανονικά κάτι που θα βοηθήσει και στην τελική τους προετοιμασία. Πιθανότατα να υπάρξουν και κάποια φιλικά παιχνίδια μέσα στο Σαββατοκύριακο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS