Τσιτσιπάς - Μπεργκς 3-1: Όταν ξύπνησε... προκρίθηκε με περίπατο στον 2ο γύρο του Australian Open

Τσιτσιπάς - Μπεργκς 3-1: Όταν ξύπνησε... προκρίθηκε με περίπατο στον 2ο γύρο του Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο. 7) αν και άργησε να μπει στο… κλίμα του αγώνα, κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Μπεργκς (Νο. 129) με 3-1 (5-7, 6-1, 6-1, 6-3) σετ και εξασφάλισε την πρόκρισή του στον δεύτερο γύρο του Australian Open.

Έχασε το πρώτο σετ αλλά βρήκε ρυθμό και ανατροπή ο Τσιτσιπάς

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε το πρώτο σετ με 7-5, πληρώνοντας, με το μπρέικ του Μπεργκς στο 11ο game να είναι κομβικό για την έκβαση του σετ. Παρόλο που είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να στείλει τον αγώνα στο τάι μπρέικ ο Έλληνας τενίστας έχασε τρία break points με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στο σκορ.

Κάπου εκεί όμως ο Τσιτσιπάς άρχισε να… σοβαρεύεται, παίρνοντας ψυχολογία κιόλας από έναν πολύ δύσκολο πόντο που κέρδισε, βελτίωσε κιόλας το πρώτο του σερβίς με αποτέλεσμα να πάρει το δεύτερο σετ εύκολα με 6-1.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη με τον Έλληνα τενίστα να παίρνει τα τέσσερα πρώτα γκέιμς του τρίτου σετ, κάνοντας δύο μπρέικ. Κάπου εκεί ήρθε και ο τραυματισμός του Βέλγου αντιπάλου του, με τον Τσιτσιπά να φτάνει… σβηστά στο 2-1 σετ με 6-1.

Το τέταρτο σετ ήταν πιο ανταγωνιστικό με τον Μπεργκς παρά τον τραυματισμό του να τα δίνει όλα με σκοπό να πάρει το σετ και να μπει ξανά στο παιχνίδι. Ο Τσιτσιπάς όμως είχε βρει ρυθμό και δεν τον σταματούσε τίποτα με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά με 5-1 γκέιμς στο τέταρτο σετ. Εκεί ο Βέλγος έκανε με τη σειρά του το μπρέικ και μείωσε σε 5-3, με τον Έλληνα πρωταθλητή να σερβίρει και να τελειώνει τον αγώνα.

Ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά θα προκύψει από το ζευγάρι Αλεκσάνταρ Βούβιτς (Νο64) - Τζόρνταν Τόμπσον (Νο 47) με τους δύο τενίστες να είναι αμφότεροι Αυστραλοί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ