"Βασίλισσα" η Ρεάλ νίκησε τον Ολυμπιακό στον τελικό

telikos740

Ονειρο έμεινε για τον Ολυμπιακό η κατάκτηση του τέταρτου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της ιστορίας του και τρίτου στα τέσσερα τελευταία χρόνια. Η Ρεάλ που έπαιζε και στην έδρα της ήταν καλύτερη στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας, νίκησε με 78-59 και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου που είναι το ένατο της ιστορίας της.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με "θράσος" στον τελικό, κυριάρχησε στο πρώτο δεκάλεπτο με πολύ καλή άμυνα και σωστές επιθετικές επιλογές με κύριο εκφραστή τον Λοτζέσκι και έκλεισε την περίοδο προηγούμενος με 19-15.

Παραδόξως, ακολούθησε ένα πολύ κακό και νευρικό δεκάλεπτο για την ελληνική ομάδα, με πολλά λάθη και μεγάλη αστοχί, πο επέτρεψε στη Ρεάλ να πάαι στα αποδυτήρια προηγούμενη με 35-28, με τον Ολυμπιακό δηλαδή να έχει πετύχει μόλις εννέα πόντους σε ολόκληρο το δεκάλεπτο.

Πλέον οι Μαδριλένοι είχαν φέρει το παιχνίδι στον ρυθμό τους και με την παρότρυνση του κόσμου τους, αφού το φάιναλ φορ διεξήχθη στην έδρα τους, είχαν βάλει σημαντική υποθήκη για τη νίκη. Μπορεί ο Ολυμπιακός να επανήλθε ισοφαρίζοντας δύο φορές στο σκορ, όμως η Ρεάλ ήταν συνολικά καλύτερη και έφτασε στη νίκη και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. 

Ο Αμερικανός Κάρολ με 16 πόντους και 4/5 τρίποντα έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στον Ολυμπιακό, που είχε μοναδική αξιόπιστη λύση στην επίθεση τον Λοτζέσκι με 17 πόντους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ