Σκουρτόπουλος: «Ο εγωϊσμός όλων έχει ενεργοποιηθεί στο έπακρο»

Σκουρτόπουλος: «Ο εγωϊσμός όλων έχει ενεργοποιηθεί στο έπακρο»

Στον εγωϊσμό των διεθνών, που όπως είπε «έχει ενεργοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό» ποντάρει ο Θανά;σης Σκουρτόπουλος για νίκη της Εθνικής με +12 επί της Τσεχίας το πρωί της Δευτέρας (9/09, 11:30).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τον «τελικό» με τους Τσέχους. Παραδέχθηκε ότι υπάρχει απογοήτευση για τα προηγούμενα ματς και πρόσθεσε: «Κάθε ομάδα έχει τον δικό της προσανατολισμό στην άμυνα. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε πιστοί σε αυτά, στο μεγαλύτερο ποσοστό. Στην επίθεση προσπαθούμε να αλλάξουμε κάπως την κατεύθυνσή μας.

Κακά τα ψέματα, αν δεν βρούμε δεύτερο και τρίτο πόλο στο σκοράρισμα, θα έχουμε πρόβλημα. Δημιουργούμε τις συνθήκες, αλλά πρέπει να είμαστε εύστοχοι», ενώ αναφερόμενος στην αυριανή αντίπαλο της Εθνικής, σχολίασε:

«Η δημιουργία του Τόμας Σατοράνσκι είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της Τσεχίας. Δίνει ενέργει και δημιουργεί για όλους. Ο ψηλός της ομάδας, ο Οντρέι Μπάλβιν, εξαρτάται από τι του δίνει ο Τόμας Σατοράνσκι. Είναι ένας κοντός που πηγαίνει πολύ επιθετικά στο καλάθι μετά το πικ εν ρολ, δεν φοβάται, πηγαίνει μέχρι μέσα για να τελειώσει τη φάση, αν χρειαστεί».

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στάθηκε επίσης σε δύο στοιχεία, την αυτοπεποίθηση και το επιθετικό ριμπάουντ: «Αυτό που λέω σε όλα τα παιδιά είναι ότι μεγάλο ρόλο παίζει η αυτοπεποίθηση.

Το έχουμε συζητήσει με τα παιδιά. Κάναμε ένα λάθος στο παιχνίδι με τη Βραζιλία, αυτό μας κυνηγάει. Πρέπει να βρούμε τη λύση μόνοι μας. Μας προβληματίζει μόνο ότι δεν είμαστε εύστοχοι στα ανοιχτά σουτ και σε κάποιες περιπτώσεις διστάζουμε.

Έχουμε στο μυαλό μας τα πάντα, και το καλό και το κακό ξεκίνημα. Αυτά τα βρίσκουμε μέσα στο παιχνίδι. Κοιτάζουμε τον εαυτό μας, τη δουλειά μας και την ετοιμότητα. Εκεί που πρέπει να είμαστε καλοί είναι το επιθετικό ριμπάουντ, να πάμε με δύναμη στην μπάλα για να δημιουργήσουμε τις καταστάσεις να πετύχουμε κάποια εύκολα καλάθια.».

Ρωτήθηκε επίσης για τυχόν τροποποιήσεις στον τρόπο παιχνιδιού της ελληνικής ομάδας, κι αν υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε σχήματα με τρία γκαρντ: «Αν μου βρείτε τρία γκαρντ, θα τους βάλουμε. Έχουμε τέσσερις περιφερειακούς όλους κι όλους. Ο Κώστας Σλούκας γύρισε από τραυματισμό.

Το καλό είναι ότι πάει διαρκώς καλύτερα, δεν έχει πρόβλημα με το πόδι του. Χρειαζόμαστε το σουτ από μέση απόσταση, όπως παίζουν οι αντίπαλοι ψηλοί. Ο Κώστας σε αυτό είναι top class. Αν αυτά τα σουτ μπουν, αυτόματα θα είναι κερδισμένος κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Θα έχει περισσότερους χώρους», είπε και πρόσθεσε:

«Ο εγωισμός και η προσωπικότητα καθενός έχουν ενεργοποιηθεί στο μάξιμουμ. Κανείς δεν θέλει να φύγει από εδώ. Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούν όλοι, δεν νιώθω κάποια έξτρα πίεση».

Τέλος, επισήμανε ότι ο Θανάσης Αντεετοκούνμπο δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα: «Στην αρχή φοβηθήκαμε για κάτι ρωγμώδες, απλά έχει μια μικρή κάκωση. Αύριο θα είναι κανονικά στο παιχνίδι.»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS