Bloomberg: H Apple ετοιμάζει συσκευή augmented reality

Bloomberg: H Apple ετοιμάζει συσκευή augmented reality

Η Apple, στο πλαίσιο της αναζήτησης ενός καινοτόμου προϊόντος που θα διαδεχτεί το iPhone, σκοπεύει να έχει έτοιμη την τεχνολογία για ένα σετ επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) το 2019 και να αρχίσει τη διάθεση του προϊόντος κατά το 2020, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αντίθετα με την παρούσα γενιά συσκευών εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), που χρησιμοποιούν smartphone ως «μηχανή» και «οθόνη», η συσκευή της Apple θα έχει τη δική της οθόνη και θα χρησιμοποιεί νέο τσιπ και λειτουργικό σύστημα, σύμφωνα με άτομα ενημερωμένα για το θέμα. Όπως υπογραμμίζει το Bloomberg, το χρονοδιάγραμμα της ανάπτυξης της συσκευής είναι ιδιαίτερα «επιθετικό» και μπορεί να αλλάξει.

Αντίθετα με την εικονική πραγματικότητα, που «βυθίζει» τον χρήστη σε έναν ψηφιακό κόσμο, η επαυξημένη πραγματικότητα εμφανίζει εικόνες και δεδομένα πάνω στον πραγματικό. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, θεωρεί πως η AR απομονώνει τον χρήστη λιγότερο από τη VR και πιστεύει ότι ως τεχνολογία είναι δυνάμει το ίδιο επαναστατική με τα smartphones. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είχε πει πως «πιστεύουμε ότι η AR θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για πάντα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, θεωρεί πως η AR απομονώνει τον χρήστη λιγότερο από τη VR και πιστεύει ότι ως τεχνολογία είναι δυνάμει το ίδιο επαναστατική με τα smartphones.

Η Apple δεν έχει προβεί σε σχόλια. Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, είχε αρχίσει να στήνει μια ομάδα για να εργάζεται σε projects που σχετίζονταν με την AR πριν από δύο χρόνια, και η ομάδα αυτή- υπό τον Μάικ Ρόκγουελ- έχει πλέον εκατοντάδες μηχανικούς από διάφορα τμήματα της Apple, οι οποίοι εργάζονται πλέον σε μια σειρά από εγχειρήματα στους τομείς του λογισμικού και του hardware υπό την κωδική ονομασία T288. To πρώτο προϊόν της ομάδας ήταν το ARKit, εργαλεία που χρησιμοποιούν εξωτερικοί developers λογισμικού για την ανάπτυξη εφαρμογών AR για iPhone και iPad. Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία αυτού του σετ.

Όσον αφορά στο νέο λειτουργικό, εσωτερικά έχει λάβει το όνομα «rOS» (reality operating system) και βασίζεται στο iOS. Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα πώς οι χρήστες θα ελέγχουν τη συσκευή και τις εφαρμογές, ωστόσο διερευνώνται τεχνολογίες όπως πάνελ αφής, φωνητική ενεργοποίηση μέσω Siri και χειρονομίες. Ακόμη, σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο σύνδεσης του headset με τη δική του έκδοση του App Store, από όπου οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν υλικό, όπως κάνουν με το iPhone, το Watch, το Apple TV και το Mac.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS