Εικονική εξερεύνηση των μοντέλων BMW i3 και i8 με τεχνολογία της Google

Εικονική εξερεύνηση των μοντέλων BMW i3 και i8 με τεχνολογία της Google

Η BMW i είναι η πρώτη αυτοκινητιστική μάρκα στον κόσμο που προσφέρει σε πελάτες μία διαδραστική, τρισδιάστατη εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας (Αugmented Reality) των προϊόντων της σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες.

Χρησιμοποιώντας την Tango, μία τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας για smartphone της Google, οι πελάτες μπορούν να «εξερευνούν» το αγαπημένο τους μοντέλο BMW i3 ή i8, μέσα από μία διαδραστική οπτικοποίηση αληθινών διαστάσεων.

«Τα οχήματά μας είναι συναισθηματικά προϊόντα και για να διεγείρουν το συναίσθημα πρέπει να προηγηθεί μία βιωματική εμπειρία», σχολίασε ο Andrea Castronovo, στέλεχος της φίρμας. «Σε περιπτώσεις όπου το επιθυμητό προϊόν δεν διατίθεται επί τόπου, αυτή η οπτικοποίηση είναι η επόμενη καλύτερη λύση».

Αρχικά, αυτή η τεχνολογία θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε διψήφιο αριθμό καταστημάτων, όπου σε επιλεγμένους Product Geniuses θα χορηγηθεί μία κινητή συσκευή συμβατή με την Tango. Με τη βοήθειά τους, οι πελάτες θα οπτικοποιούν και θα βιώνουν τα προϊόντα BMW i χρησιμοποιώντας επαυξημένη πραγματικότητα για τη δημιουργία μιας τρισδιάστατης εικόνας, με σκοπό τη διαδραστική εξερεύνηση: αυτό σημαίνει ότι ο πελάτης θα ανοίγει το χώρο αποσκευών ή τις πόρτες, ακόμα και θα μπαίνει μέσα στο αυτοκίνητο για να δει από κοντά το εσωτερικό.

Ο Eric Johnsen, επικεφαλής Εμπορικής Εξέλιξης για την Επαυξημένη Πραγματικότητα στη Google, δήλωσε: «Το στοιχείο που κάνει την Tango να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι έχει συναίσθηση του περιβάλλοντος χώρου. Επομένως, οι τροχοί είναι πραγματικά στο πάτωμα, για παράδειγμα, προσδίδοντας στην όλη εμπειρία μία πολύ πιο ρεαλιστική αίσθηση».

Η ποιότητα των εικόνων που δημιουργούνται είναι εξαιρετικά ρεαλιστική. «Στις πρώτες μας δοκιμές, είδαμε ανθρώπους να σκύβουν για να μπουν στο αυτοκίνητο, σαν να υπήρχε πραγματικά οροφή που θα χτυπούσαν το κεφάλι τους», θυμάται ο Andrea Castronovo. «Είναι τέτοια η προσοχή στη λεπτομέρεια, ώστε αυτή η τεχνολογία προσφέρει στους πελάτες αληθινή προστιθέμενη αξία», σχολίασε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS