Orca: Ρομποτικό υποβρύχιο - γίγαντας για το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, από τη Lockheed Martin

Orca: Ρομποτικό υποβρύχιο - γίγαντας για το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, από τη Lockheed Martin

Συμβόλαιο ύψους 43,2 εκατ. δολαρίων για τον σχεδιασμό και ανάπτυξη του Orca -του «Extra Large Unmanned Undersea Vehicle» (XLUUV) του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ- έκλεισε η Lockheed Martin.

«Το XLUUV Orca ένας διαγωνισμός δύο φάσεων, περιλαμβανομένης της φάσης σχεδιασμού και μιας ανταγωνιστικής φάσης παραγωγής μέχρι και εννιά σκαφών για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών για υποθαλάσσιες επιχειρήσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας. Το συγκεκριμένο, μεγάλου μεγέθους αυτόνομο όχημα θα είναι μεγάλης εμβέλειας και θα πραγματοποιεί ένα εύρος αποστολών, που θα μπορεί να αναλαμβάνει χάρη στη δυνατότητα χρήσης μεγάλου εύρους διαφορετικών φορτίων/ εξοπλισμών.

Το Orca θα μεταβαίνει στον χώρο επιχειρήσεων και θα παραμένει εκεί, πραγματοποιώντας εργασίες όπως η άφεση φορτίων, η εδραίωση επικοινωνιών κ.α., μέχρι να επιστρέψει στη βάση του. Όπως υπογραμμίζει η Lockheed Martin, βασικό του πλεονέκτημα είναι πως το προσωπικό του ναυτικού μπορεί να αποστέλλει, να περισυλλέγει, να ελέγχει και να επικοινωνεί με το όχημα από τη βάση, χωρίς να διατρέχει οποιονδήποτε κίνδυνο.

«Με κάθε νέο υποβρύχιο όχημα που σχεδιάζει η Lockheed Martin, αξιοποιούμε τεχνολογία αιχμής και πρωτοποριακή ενσωμάτωση συστημάτων αυτών των τεχνολογιών για να αυξήσουμε την εμβέλεια και την αποτελεσματικότητα των υποβρύχιων δυνάμεων και των αποστολών τους» είπε ο Φρανκ Ντρέναν, διευθυντής business development υποβρυχίων και αυτόνομων συστημάτων της εταιρείας. «Με δεκαετίες εμπειρίας στην υποστήριξη της αποστολής του αμερικανικού ναυτικού, οι μηχανικοί μας προσεγγίζουν το σχέδιο αυτό με αίσθηση επείγοντος και ευελιξίας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS