Σε μόνιμη εγρήγορση

Κανείς πλέον δεν αμφιβάλλει ότι ο Ερντογάν έχει υποκαταστήσει την πρόθεσή του για θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα με την άσκηση πίεσης σε βάρος της μέσω  μεταναστών που δεν έχουν καμμία σχέση με πρόσφυγες. Στόχος του η εξάντληση της Ελλάδας σε δυναμικό, μέσα και πόρους καθώς αυτοί που στέλνει στα σύνορα θα καιροφυλαχτούν να εισέλθουν παράνομα καθώς τους αναγκάζει το κράτος του Ερντογάν.


Ο νέος αυτός «πόλεμος» όπως περιγράφηκε πιο πάνω γίνεται διότι ο Ερντογάν δεν έχει τα περιθώρια –οικονομικά ή σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικά μέσα- για να ανοίξει ένα νέο μέτωπο με την Ελλάδα σε επίπεδο «θεσμού επεισοδίου». Άλλωστε το ενδιαφέρον του εντοπίζεται πρωτίστως στην Συρία και στην αποτροπή δημιουργίας  κουρδικού κράτους στα σύνορά του. Γι αυτό, με πρόσχημα την πίεση του μεταναστευτικού ρεύματος προς την χώρα του απαιτούσε πρόσθετη οικονομική βοήθεια από την ΕΕ. Όχι για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα στην χώρα του αλλά για να χρηματοδοτήσει τις σταρτιωτικές επιχειρήσεις του στην Συρία!.

Και παρά την υποχώρησή του μετά τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες, πολλοί πιστεύουν με βάση την μέχρι τώρα στάση του Τούρκου Προέδρου απέναντι στις διεθνείς δεσμεύσεις που αναλάμβάνει, αλλά στην συνέχεια της αθετεί, ότι με μεθοδικότητα  θα συνεχίσει τις βίαιες παρενοχλήσεις στα σύνορά του με την χώρα μας. Πράγμα που σημαίνει ότι ως χώρα θα πρέπει να μείνουμε σε συνεχή εγρήγορση, τουλάχιστον μέχρις ότου οι εσωτερικές αντιδράσεις σε βάρος του στην Τουρκία τον αναγκάσουν να αλλάξει ρότα. Ή τον ανατρέψουν...

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS